Η αίτηση της πόλης της Πάφου για τη διαδικασία της απονομής σε κυπριακή πόλη του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017» υποβλήθηκε σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Την αίτηση υπέβαλε ο Δήμαρχος Πάφου και πρόεδρος της Επιτροπής του Δήμου Πάφου για την υποψηφιότητα κ. Σάββας Βέργας στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ολυμπία Στυλιανού. Η αίτηση αποτελείται από τα εξής:

α) έντυπο με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που κάθε υποψήφια πόλη καλείται να απαντήσει και οι οποίες αφορούν τις βασικές πτυχές μιας υποψηφιότητας
β) το φάκελο υποστήριξης και ανάπτυξης των απαντήσεων που υποβάλλεται σε μορφή βιβλίου (bid book)
Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε στην πρόταση της υποψηφιότητας και τόνισε ότι αυτή διαπνέεται από πρωτοτυπία και καινοτομία. Σύντομα, πρόσθεσε ο κ. Δήμαρχος, οι βασικές ιδέες της πρότασης θα παρουσιαστούν στους δημότες και το ευρύτερο κοινό.

Από πλευράς της η Γεν. Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συγχάρηκε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την απόφαση τους να διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2017 και τόνισε ότι η εργασία που έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας της πρότασης είναι πολύτιμη για την πόλη ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος.

 

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..