Ανασυστηνοντας το Χάνι...μετα μουσικής

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017, στο πλαίσιο της ενότητας “Ανασυστήνοντας το Χάνι”, παρουσιάζει δύο ιδιαίτερα μουσικά συγκροτήματα με ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες, που θα μας ταξιδέψουν σε σύγχρονους και παραδοσιακούς ήχους.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου, το συγκρότημα Trio NeRo παρουσιάζει νανουρίσματα μέσα από ένα κράμα μουσικών παραδόσεων από την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία, με στοιχεία από τη σύγχρονη κλασσική μουσική, τη funk, τη rock, τη jazz.

Στη συγκεκριμένη συναυλία, το Trio Nero θα παρουσιάσει και ένα πρωτότυπο τραγούδι από το μουσικό-συνθέτη Γιώργο Ροδοσθένους και την ποιήτρια Αφροδίτη Ζαχαρία-Ροδοσθένους. Το σχήμα αποτελούν οι Χρίστος Αγαθοκλέους (ηλεκτρικό μπάσο & πεταλιερα), Νεκτάριος Ροδοσθένους (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα) και Γιώργος Σάββα (κρουστά, sampling / tape operator).

Το Σάββατο 26 Αυγούστου, το Χάνι του Ιμπραήμ υποδέχεται τους Lingua Franca Ensemble μέρος του προγράμματος της “Σκηνής που Ταξιδεύει” με χορηγό την Cytamobile Vodafone. Τα μέλη του σχήματος, κουβαλώντας στις αποσκευές τους προσωπικές και μουσικές εμπειρίες, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι με ήχους της Ανατολικής Μεσογείου και της Δύσης.Το σχήμα αποτελούν οι μουσικοί Μιχάλης Χολέβας (Ελλάδα): Tarhu, yaylitambur, νέυ, Μιχάλης Κουλουμής (Κύπρος): Βιολί, Γιάννης Κουτής (Κύπρος): Ούτι, άταστη κιθάρα, φωνή και Ruven Ruppik (Γερμανία): κρουστά.

Σε αυτές τις δύο βραδιές στο Χάνι του Ιμπραήμ, διαφορετικές μουσικές δημιουργίες και παραδόσεις θα μας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι συναισθημάτων και νοσταλγίας.

Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Αυγούστου 2017
Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: 2693 2017, www.pafos2017.eu
Χορηγός: Cytamobile Vodafone

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..