Αυτή την εβδομάδα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 (13-19.11.2017)

DSC_4526

ΠEMPTH 16 NOEMΒΡΙΟΥ 2017, 19:00
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΤΤΙΚΟΝ 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΥΟ ΣΙΝΕΜΑ
Τα σινεμά Αττικόν στην Πάφο και Cosmos στο Plovdiv (Βουλγαρία) μοιράζονται κοινές ιστορίες και μνήμες από το παρελθόν, καθώς και παρόμοιες προκλήσεις και στοιχήματα για το μέλλον. Οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες Πάφος2017 και Plovdiv 2019 συναντώνται, με τα δύο σινεμά στο επίκεντρο, και αφηγούνται τις ιστορίες των κινηματογραφικών αιθουσών και των ίδιων των πόλεων, εξετάζοντας τις προοπτικές, τα πεπρωμένα και τις προκλήσεις του αύριο. Στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, δόθηκαν οι αφορμές και οι δυνατότητες στα δύο σινεμά να ενταχθούν εκ νέου στη ζωή των αντίστοιχων πόλεων, με διαφορετικούς τρόπους το καθένα. Απο το Plovdiv θα παρουσιασθεί το σκεπτικό της αποκατάστασης του παλιού σινεμά καθώς και εικόνες από τo πρότζεκτ The Color of Cosmos.
Η παρουσίαση και συζήτηση θα είναι στην αγγλική γλώσσα.
Χορηγός Φιλοξενίας: Aliathon Holiday Village


web

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 NOEMΒΡΙΟΥ 2017,  20:30
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΤΤΙΚΟΝ
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Ο Τσέχος κλαρινετίστας Karel Dohnal και ο Κύπριος πιανίστας Κυριάκος Κυριάκου παρουσιάζουν ένα μουσικο ταξίδι, που ξεκινά απο την κεντρική Ευρώπη και φτάνει μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου. Η μουσική διαδρομή περνά μέσα απο τα βαθυστόχαστα έργα των Schumann και Poulenc και φτάνει μέχρι τα αέρινα, γεμάτα αλμύρα και φολκλορικά στοιχεία έργα των Κωνσταντινίδη και Χρίστου επιτυγχάνοντας το πάντρεμα της Μεσογειακής παράδοσης με το κλασικό ρεπερτόριο της Κεντρικής Ευρώπης. Ο συγκερασμός αυτός αποδεικνύει ότι η μουσική δεν έχει σύνορα και κάθε απόσταση αμβλύνεται στο μελωδικό άκουσμα τής. al και τον Κύπριο πιανίστα Κυριάκο Κυριάκου.
Εισιτήρια: 10€
Αγορά Εισιτηρίων


Charlotte Rampling AF archive - Alamy Stock Photo

ΣΑΒΒΑΤΟ  18 NOEMΒΡΙΟΥ 2017,  20:30
ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΙΑ
M. Yourcenar – C.P. Cavafy με τη διεθνούς φήμης ηθοποιό Charlotte Rampling!
Η Βρετανίδα ηθοποιός Charlotte Rampling, ο Ελληνογάλλος ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής και η κιθαρίστας Βαρβάρα Γύρα παρουσιάζουν επί σκηνής τη λογοτεχνική συνάντηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και της Marguerite Yourcenar, σε επιμέλεια του Jean-Claude Feugnet. Η Γαλλίδα μυθιστοριογράφος και ποιήτρια ήταν η πρώτη που μετέφρασε τα έργα του Αλεξανδρινού στα γαλλικά ενώ έγραψε και την κριτική παρουσίαση του Κωνσταντίνου Καβάφη. Στην παράσταση, κυρίαρχη είναι η ποίηση του Καβάφη, την ώρα που τα κείμενα της Yourcenar, χάρη και στη γυναικεία ευφυΐα και την υψηλή ευαισθησία της, αναδεικνύουν γνωστές και μυστικές πτυχές του καβαφικού έργου, δίνοντας έμφαση στις παραμέτρους του έρωτα και του θανάτου, της μοναξιάς, της πολιτικής διάστασης, της υπαρξιακής και βιολογικής φθοράς. Το γεγονός ότι ο ανακαινισμένος χώρος του Μαρκιδείου φιλοξενεί την απαγγελία τόσο σπουδαίων λογοτεχνικών έργων προσδίδει στην παράσταση μια ακόμα πιο έντονη ιδιαιτερότητα.

Χορηγός: OΠΑΠ
H παράσταση θα είναι στην ελληνική και αγγλική γλώσσα
Εισιτήρια: €20 (κανονικά) €15 (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι)
Αγορά Εισιτηρίων εδώ 


Ματσικοριδο

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 NOEMΒΡΙΟΥ 2017,11:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΡΟΔΩΝ
AKAMAS PROJECT
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΑΤΣΙΚΟΡΙΔΟ

Μια από τις δέκα δράσεις του Akamas Project και της υποδομής που αφήνει πίσω της η Πολιτιστική Πρωτεύουσα, είναι η δημιουργία της περιπατητικής διαδρομής- του κυκλικού μονοπατιού μελέτης της φύσης «Ματσικόριδο» στην κοινότητα των Πάνω Αρόδων, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Δασών. Τα εγκαίνια του μονοπατιού θα γίνουν στην πλατεία της κοινότητας που είναι η αφετηρία και το τέρμα της διαδρομής. Οι περιπατητές μπορούν να επιλέξουν την μικρή κυκλική διαδρομή μήκους 6 χιλ. που περνά μέσα από αμπέλια και το βιότοπο των Ματσικόριδων (Narcissus tazetta) ή την μεγάλη διαδρομή μήκους 10 χιλ. απολαμβάνοντας την εξαιρετική θέα των φαραγγιών του Ακάμα και της θάλασσας του Ακάμα. Κατά μήκος της διαδρομής οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν τη χλωρίδα του μονοπατιού, με τη σήμανση 25 σημαντικών ειδών της Κυπριακής χλωρίδας από το Τμήμα Δασών.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετέχει και στηρίζει η Περιβαλλοντική Ομάδα Cyprus from air.
Συντονίστρια Akamas Project: Ντανιέλλα Πιστέντη Μούγιαννου

Είσοδος ελεύθερη

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..