Αυτή την εβδομάδα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 (6-12.11.2017)

venus

EΓΚΑΙΝΙΑ: TΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 19:00 
ΤΡΙΤΗ 7 – ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 16:00-19:00
ΠΑΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ 

ANAΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Η επ. καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, Ερατώ Χατζησάββα, επιχειρεί μια καινοτόμα και σύγχρονη πολυμεσική προσέγγιση γνωστών αριστουργημάτων της ευρωπαϊκής τέχνης που απεικονίζουν τη Θεά της ομορφιάς, του έρωτα, της γονιμότητας και της ιερής πορνείας. Παράλληλα, 15 Κύπριοι απόφοιτοι της ΑΣΚΤ επιχειρούν με τη συνδρομή της Ε. Χατζησάββα τη δική τους πρόσληψη της Θεάς μέσα από τους ομηρικούς ύμνους και τα ομηρικά έπη, σε επιμέλεια της τεχνοκριτικού Λήδας Καζαντζάκη.
Η έκθεση πλαισιώνεται με μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη Θεά της ομορφιάς, που προσεγγίζουν πολυδιάστατα το πολιτιστικό υπόστρωμα του μύθου.
Η μουσική του Σωτήρη Καραγιώργη συνδιαλέγεται με πεζά και ποιητικά έργα για την Αφροδίτη, σε επιμέλεια του καθηγητή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Γιώργου Γεωργή, με προβολές, απαγγελίες και συζητήσεις.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Screen Shot 2017-11-06 at 10.25.28

EΓΚΑΙΝΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 19:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10– ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 16:00-19:00
ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ

ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 
Μετά από χρόνια που έζησαν στην Κύπρο, ως μέλη των αποστολών του ΟΗΕ, βετεράνοι από το Aarhus επισκέπτονται την Πάφο με αφορμή τη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και καταθέτουν τις δικές τους μνήμες και ιστορίες από την παραμονή στο νησί μας. Μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα την παρουσία και τη δράση των Ηνωμένων Εθνών σε περιόδους σύγκρουσης, ιστορείται ο βίαιος χωρισμός των δύο κοινοτήτων σε ένα ζωντανό ντοκουμέντο. Στα εγκαίνια της έκθεσης, Ειρηνευτές από τη Δανία (οι οποίοι υπηρέτησαν στο νησί κατά την πρώτη περίοδο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας) θα παρουσιάσουν στο κοινό αυτή τη δική τους, τόσο ιδιαίτερη και έντονη, κυπριακή εμπειρία.

Με τη συνεργασία της Προξένου της Κύπρου στο Aarhus και της Πρεσβείας της Κύπρου στη Δανία.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ReMains Poster copy

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 20:30
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΤΤΙΚΟΝ
RE: MAINS
Μια οπτικοακουστική παράσταση που συνδυάζει σύγχρονη μουσική της Χριστίνας Αθηνοδώρου με προβολές animation του Χαράλαμπου Μαργαρίτη.
Η συναυλία αποτελεί την πρώτη του νεοσύστατου Ensemble Cyclamen με τη σοπράνο Μαργαρίτα Ηλία, και συμπεριλαμβάνει σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση το έργο Re:Mains για πολυπιανίστα, με πιανίστρια την Αννίνη Τσιούτη και τον κύκλο τραγουδιών Ángel Inmenso.
Στηρίζουν ο Δήμος Γεροσκήπου και το Δημοτικό
Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Πάφου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος της Σκηνής που Ταξιδεύει.
Χορηγός: CYTAMOBILE VODAFONE
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 10€


Peri Poleos_Zaxaroplasteio Noufaro_1963 copy

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 11:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΝΝΕΝΤΥ
ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΩΣ – ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
Το Πρόγραμμα «Περί Πόλεως» του Πάφος2017 κάνει στάση στην Πλατεία Κέννεντυ, ανακαλώντας γλυκιές αναμνήσεις από τα καφενεία και τα ζαχαροπλαστεία, στην τότε γνωστή ως Πλατεία Αρτυματιών. Αφηγήσεις με μνήμες από τα γλυκά και τα ζαχαροπλαστεία της Πάφου θα συναντήσουν τις γεύσεις που είναι συνδεδεμένες με τοΚτήμα και τείνουν να εξαφανιστούν.
Οργάνωση / παρουσίαση: Σουζάνα Αναστάση
Συντονισμός: Ελίζα Χριστοφόρου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..