Αυτή την εβδομαδα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Παφος2017 (23-29.10.2017) 

 

Screen Shot 2017-10-23 at 11.14.03
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
| ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΟΔΡΑΜΑΤΟΣ | ΑΤΤΙΚΟΝ |

19:00 | ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ (ΚΥΠΡΟΣ,45΄)
Το 2010, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Λένα Κιτσοπούλου- βραβευμένη ως πρωτοεμφανιζόμενη  συγγραφέας το 2006 – έγραψε τη συλλογή διηγημάτων «Μεγάλοι Δρόμοι», στην οποία περιλαμβάνεται και το διήγημά της, «Καραγκιόζης».
Η ιστορία αποτελεί μια ιδιαίτερα διεισδυτική ματιά στην παιδική ηλικία, αυτήν που όλοι ανεξαιρέτως κουβαλάμε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Σκιαγραφείται η πορεία του ήρωα, από την παιδική ηλικία μέχρι την πατρότητα, αποκαλύπτοντας τραύματα του ψυχισμού του από τα παιδικά του χρόνια, ενώ ο φανερός κίνδυνος που ενέχει η αποκάλυψη των τραυμάτων αυτών θα έχει καταστροφικές συνέπειες…
Δραματοποίηση: Ηρόδοτος Μιλτιάδους και Ανδρέας Αραούζος
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος
Ερμηνεύει ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Για άτομα άνω των 15 χρονών
Στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπέρτιτλους

21:00 | PLAYING MAGGIE (MEΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, 65′)
Η «Maggie» είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη πρόκληση που έθεσε ποτέ ο Pip στον εαυτό του. Όχι μόνο μεταμορφώνεται σε Μάργκαρετ Θάτσερ, αλλά διακινδυνεύει να δεχτεί και ερωτήσεις από το κοινό, τις οποίες να απαντά ως Maggie!
Είναι σωτήρας ή διαβολικό πρόσωπο; Την αγαπάμε ή την μισούμε; Αυτό δεν θα το αποφασίσει ο Pip Utton, αφού ο ρόλος του περιορίζεται στο να την υποδυθεί – ο Pip Utton ΕΙΝΑΙ η «Σιδηρά Κυρία». Διαίρεσε το έθνος της όσο κανένας άλλος πολιτικός και άλλαξε το πρόσωπο της πολιτικής στη Βρετανία, και, πιθανώς, και στον υπόλοιπο κόσμο, για πάντα. Ο αντίκτυπος της επιρροής και των πολιτικών της είναι ορατός ακόμη και σήμερα.
Κείμενο: Pip Utton
Σκηνοθεσία: Marguerite Chaigne
Ερμηνεύει ο Pip Utton
Μια παραγωγή της θεατρικής Εταιρείας Παραγωγής Pip Utton
Για άτομα άνω των 14 χρονών
Στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους
Με τη χορηγία του Βρετανικού Συμβουλίου στην ΚύπροScreen Shot 2017-10-23 at 11.17.05

ΤΡΙΤΗ, 24 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
| ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΟΔΡΑΜΑΤΟΣ |  ΑΤΤΙΚΟΝ |
19:00| KOBA / STALIN (ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, 55’)  
Ο Φούτζι, που θεωρεί τον εαυτό του σύντροφο και φίλο του Στάλιν, μας διηγείται την ιστορία του Koba. «Koba» ήταν το επαναστατικό ψευδώνυμο του Ιωσήφ Στάλιν. Για πολλά χρόνια, ο Φούτζι και ο Koba μοιράστηκαν τους αγώνες μέχρι που τελικά κατάφεραν να μοιραστούν και την κοινή χαρά – τη νίκη της επανάστασης. Ένιωθαν αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Ωστόσο η χαρά και η αφοσίωση δεν ήταν αρκετά για τον Στάλιν, του οποίου πρόθεση ήταν πάντα να κυριεύει την καρδιά και το μυαλό των λαών. Ο Koba, ο επαναστάτης, σταδιακά εξελίχθηκε στον Στάλιν, το δικτάτορα. Όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε. Οι εχθροί του Koba στην αρχή άρχισαν να εξαφανίζονται, σύντομα και όλοι του οι φίλοι…
Σκηνοθεσία: Stanislovas Rubinovas
Σκηνικά: Sergėjus Bocullo
Ερμηνεύει ο Aleksandras Rubinovas
Για άτομα άνω των 16 χρονών
Στη ρωσική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

21:00 | ΚOΛΧΑΑΣ (ΕΛΛΑΔΑ, 75′)  
Το έργο «Κόλχαας» είναι μια υπέροχη, μαύρη, μεσαιωνική ιστορία του Heinrich von Kleist, η οποία στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στη Γερμανία του 1500.Η ιστορία αφορά έναν νομοταγή και εύπορο έμπορο αλόγων, που πέφτει θύμα αδικίας από έναν αλαζονικό άρχοντα της χώρας, που άδικα του κατάσχει τα δύο του αγαπημένα άλογα.
Το δικαστήριο δεν δικαιώνει τον ήρωα της ιστορίας και έτσι αυτός, τυφλωμένος από την οργή του για την αδικία, ξεκινά μια εξέγερση εναντίον του πανίσχυρου άρχοντα.Σύντομα, η οργή του θα καταστρέψει οποιονδήποτε του εναντιωθεί ενώ κάποια στιγμή, αντιλαμβάνεται ότι έχει γίνει και ο ίδιος θύτης.

Μετάφραση, Δραματουργική προσαρμογή: Νίκος Αλεξίου
Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Ερμηνεύει ο Νίκος Αλεξίου
Για άτομα άνω των 17 χρονών
Στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπέρτιτλους


IMG_0832 copy

TΕΤΑΡΤΗ 25, ΠΕΜΠΤΗ 26 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, 18:00
ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΧANI TOY IMΠΡΑΗΜ
THE CARTE BLANCHE TRIBE IN PAFOS  (90’)

Εκκινώντας από το Χάνι του Ιμπραήμ, η ομάδα θεάτρου Carte Blanche δημιουργεί μια καινοτόμα παράσταση που δίνει έμφαση στα βιώματα των θεατών και την αλληλοεπίδραση ηθοποιών και θεατών.Θεμελιώδης αρχή της ομάδας είναι η δραματουργική ανάδειξη των αισθήσεων και η εμπλοκή του κοινού, ως πρωταγωνιστή και βασικού συντελεστή της κάθε παραγωγής. Η ομάδα με έδρα το Viborg της Δανίας, οργανώνει θεατρικές παραστάσεις διεθνούς ενδιαφέροντος. Οι παραστάσεις τους συνδέονται με ένα ξεχωριστό τρόπο με τον χώρο στον οποίο παρουσιάζονται αλλά και με τις υπόλοιπες τέχνες.

Καλλιτεχνική διευθύντρια: Sara Topsøe-Jense.
Μια συνεργασία των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης Πάφος2017 και Aarhus 2017
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων 26 932017
Είσοδος ελεύθερη


Photo copyright © Kostas Prapoglou and Arianna Economou

Photo copyright © Kostas Prapoglou and Arianna Economou

TΕΤΑΡΤΗ 25 & 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ 

Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Κωστή Παλαμά 16:30-18:00
Έκθεση (Δημοτική Πινακοθήκη)
Εγκαίνια: Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, 19:00 – 22:00
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου – Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-15:00, Σάββατο 10:00-13:00

Η σχεδόν ερειπωμένη παλιά πόλη της Πάφου αναδύεται ως ένας απόηχος μιας ξεχασμένης κοινωνικής και πολιτιστικής πραγματικότητας. Το έργο καταγράφει τις πολλαπλές ιστορικο-κοινωνικές διαστρωματώσεις, όπως αυτές εμφανίζονται μέσα από τα μονοπάτια της συλλογικής και προσωπικής μνήμης. Μια σειρά παραστάσεις site-specific σε τόπους κλειδιά του Μουσαλλά, ενορχηστρώνουν μια εκ νέου αφήγηση για τη σχέση μεταξύ χορευτών, τόπου και θεατή. Παράλληλα, η έκθεση σπάνιου αρχειακού και οπτικοακουστικού υλικού γεφυρώνει όλα τα επίπεδα συλλογικής μνήμης και συνείδησης υπό το πρίσμα προσωπικών μαρτυριών.
Χορευτές: Χάρης Κούσιος, Μιχάλης Κριεμπάρδης, Νάταλη Τσίγκης, Hasine Felek, Μικαέλα Μιχαήλ, Νάντια Γεωργιάδου, Αριάννα Οικονόμου
Χορογράφος / Σκηνοθέτης / Δραματουργός / Μουσική Επιμέλεια: Αριάννα Οικονόμου
Επιμέλεια έκθεσης & Καλλιτεχνικός Σύμβουλος: Δρ Κώστας Πράπογλου

Στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
Είσοδος Ελεύθερηbloodwedding&antigoni

ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
| ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΟΔΡΑΜΑΤΟΣ | ΑΤΤΙΚΟΝ |

19:00 | ΜATΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ (ΙΣΠΑΝΙΑ, 60΄) 
Στο μονόδραμα «Ματωμένος Γάμος», παρακολουθούμε την σύγκρουση των αυστηρών αξιών μιας κοινωνίας που μετατρέπονται σε νόμους και τον δύσκολο, χωρίς αποτέλεσμα, αγώνα του ατόμου, να διατηρήσει την ατομική του ελευθερία. Σε αυτή την παράσταση, το τραγούδι, το φλαμένκο, ο σύγχρονος χορός, η υποκριτική και οι προβολές συνδυάζονται, συνυφαίνοντας τρεις τραγικές ιστορίες που αποτελούν τον αφηγηματικό ιστό της: την ιστορία των πραγματικών ανθρώπων που ενέπνευσαν το έργο του Λόρκα το 1928, την ιστορία της μητέρας, του φεγγαριού και της νύφης και την ιστορία του Φεντερίκο(Λόρκα) ως κύριου ηθοποιού σε ένα δράμα που ολοκληρώνεται με έναν άσεμνο και παράλογο θάνατο.
Σκηνοθεσία: Pati Domenech & Jorge López
Κοστούμια: Paula Roca
Βίντεο: Juan Carlos Fernandez
Ερμηνεύει η María Vidal
Με τη χορηγία της Ισπανικής Πρεσβείας στη Κύπρo και τη συνεργασία του Ινστιτούτου Cervantes

Στην ισπανική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
Κατάλληλο για άτομα άνω των 14 ετών

21:00 | ΑNTIΓΟΝΗ (ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 50′) 
Εμπνευσμένη από την αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή, η παράσταση διερευνά τους τρόπους σύνδεσης της αρχαίας και της σύγχρονης γλώσσας, αντιπαραβάλλοντας ανθρώπινες μορφές μπροστά σε υπερμεγέθεις  προβολές βίντεο του Χορού. Η Birute Mar μεταμορφώνεται σε Αντιγόνη, ύστερα στην αδερφή της την Ισμήνη, έπειτα στο Κρέοντα και στον γιο του, τον Αίμονα, σε φρουρό και σε προφήτη Τειρεσία – υποδύεται όλους τους χαρακτήρες. Το εύθραυστο ανθρώπινο σώμα στη σκηνή και οι μεγάλες εικονικές προβολές του Χορού συνοδεύονται από μουσική και κείμενο.
Σενάριο και σκηνοθεσία: Birute Mar
Βίντεο: Andrious Jakucionis
Μουσική: Antanas Kucinskas
Κοστούμια: Jolanta Rimkute

Ερμηνεύει η Birute Mar 
Στη λιθουανική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
Κατάλληλο για άτομα άνω των 10 ετών


Armi Nurminen_Layers of identity_work in progress
APUS APUS (έκθεση)

Εγκαίνια: 26.10.2017, 18:00
Xάνι του Ιμπραήμ
• Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής που γιορτάζουν τις διασυνδέσεις διαφορετικών πολιτισμών. Η ομάδα, η οποία αποτελείται από καλλιτέχνες με έδρα τη Φινλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, διερευνά την υβριδικότητα και τα κοινά των πολιτιστικών ταυτοτήτων, για παράδειγμα μέσω του μύθου, της αρχαιολογίας και των προσωπικών ιστοριών.
☛ Ανοιχτή συζήτηση με θέμα: “Η αίσθηση του σπιτιού’’, Παρασκευή 27.10.17, 18.00
☛ Θεατρικό δρώμενο: Πέμπτη 26.10.17, 19.00 & Σάββατο 4.11.17, 19.00

Η Apus Apus αποτελείται από τους : Αγγέλα Σταύρου(Κύπρος), Αλεξία Αχιλλέως (Κύπρος-Ηνωμένο Βασίλειο-Φινλανδία) , Anna Ellmén (Φινλανδία) Antony Fredriksson (Φινλανδία), Armi Nurminen (Φινλανδία), Erik Mäkinen (Φινλανδία) Κωνσταντίνα Αχιλλέως (Κύπρος-Φινλανδία) , Outimaija Hakala (Φινλανδία) Ricardo Rodrigues Ferreira (Ηνωμένο Βασίλειο -Πορτογαλία), Tuomas Venäläinen (Φινλανδία)

Είσοδος Ελεύθερη Kiosk&mira

ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
| 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΟΔΡΑΜΑΤΟΣ | ΑΤΤΙΚΟΝ |

19:00  | KIOSK (IΑΠΩΝΙΑ 60′) 
Η παράσταση Kiosk επικεντρώνεται σε μια γυναίκα μέσης ηλικίας που εργάζεται σε ένα μικροσκοπικό περίπτερο, από αυτά που συναντάμε σε όλο τον κόσμο. Τα όσα συμβαίνουν εκεί μέσα, μοιάζουν με περίεργη εμπορική συναλλαγή. Πουλάει μόνο εφημερίδες και εμφιαλωμένο νερό, καθισμένη στην περιστρεφόμενη καρέκλα της.. Όλες οι κινήσεις χορογραφούνται με τον ήχο μιας συμφωνίας του Μπετόβεν, η οποία αποκτά ένταση με τη ζωντανή μουσική του ηλεκτρικού μπάσου και της κιθάρας.
Σύλληψη και σενάριο: Shino Kuraishi
Σκηνοθεσία: Yasuki Fujita
Ερμηνεύει η Tomoko Ando
Σωματικό θέατρο (χωρίς λόγια)
Με τη συνεργασία και τη στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού EU-Japan Fest Japan Committee.
Κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών

21:00 | MIRA (ΑΓΓΛΙΚΑ 55′)
Στο μονόδραμα, παρακολουθούμε τρεις περιόδους της ζωής της Mira, μιας καλλιτέχνιδας του δρόμου που κατασκευάζει κούκλες από άχυρα και καμβά. Η παράσταση αρχίζει με την Mira να παραλαμβάνει ένα γράμμα από τον αγαπημένο της, όπου την προειδοποιεί για τη φρίκη της τρομοκρατίας και του φασισμού. Την παρακολουθούμε να δουλεύει, να γελάει, να ερωτεύεται – να χαίρεται τη δουλειά και τη ζωή της που είναι απλή και ήσυχη. Μέχρι που ξαφνικά, όλα αλλάζουν, όταν τη συλλαμβάνουν και τη βασανίζουν – βιώνοντας όσα κακά προέβλεψε το γράμμα.
Σκηνοθεσία: Hichem Houari Boussahela
Παραγωγή: Mosaic Theatre
Ερμηνεύει η Souad Janati
Με τη στήριξη  του Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου στη Fujairah (Η.Α.Ε.)
Στην αραβική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Κατάλληλο για άτομα άνω των 15 ετών 


Screen Shot 2017-10-23 at 11.44.46

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
| 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΟΔΡΑΜΑΤΟΣ | ΑΤΤΙΚΟΝ |

19:00  | NOW I AM ALONE (IΣΡΑΗΛ, 50’) 
Οι περιθωριακοί ήρωες του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ συγκεντρώνονται σε ένα έργο. Ο εξόριστος βασιλιάς, ο ανόητος, ο πρόσφυγας, ο περιθωριοποιημένος, όλοι έχουν να πουν κάτι για την κοινωνία και την ανθρώπινη φύση. Στο έργο παρουσιάζεται η ιστορία αυτών των ανθρώπων και προβάλλεται η μοναδική τους άποψη για τη ζωή, μέσα από το χιούμορ, την ειρωνεία και την οδύνη, υποδηλώνοντας κατά συνέπεια και την άποψη του ίδιου του Σαίξπηρ.
Ανάμεσα στους χαρακτήρες βρίσκουμε τους πιο γνωστούς μας, τους Ριχάρδο Β’ και Γ’, τον Μάκβεθ, τον Σάιλοκ, και τους λιγότερο γνωστούς, τον Τίμωνα τον Αθηναίο,  τη Δούκισσα του Γκλώστερ καθώς και μια ομιλία του σερ Τόμας Μορ για την μετανάστευση που σπανίως ερμηνεύεται.
Διασκευή: Nick Hutchison και Dori Engel
Σκηνοθεσία: Nick Hutchison
Σκηνικό και κοστούμια: Melanie Lombard
Μουσική: Ronnie Reshef
Ερμηνεύει ο Dori Engel

Με τη χορηγία της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο
Στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους

Κατάλληλο για άτομα άνω των 13 ετών

21:00 |  ΤO ΚΙΒΩΤΙΟ (ΕΛΛΑΔΑ, 75′) 
Στα τέλη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου τους να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο με άγνωστο περιεχόμενο και με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει σταδιακά να χάνει τα μέλη της μέχρι που τελικά διασώζεται μόνο ένας αντάρτης, που κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όμως τότε, διαπιστώνεται πως το κιβώτιο είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται με την κατηγορία της δολιοφθοράς…
Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.
Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνογραφία : Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική : Γιώργος Νινιός
Ερμηνεία από τον Φώτη Μακρή

Στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπέρτιτλους
Κατάλληλο για άτομα άνω των 14 ετώνimage2

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
| 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΟΔΡΑΜΑΤΟΣ |ΑΤΤΙΚΟΝ |

19:00 | FROM FRONT AND BEHIND (ΠΟΛΩΝΙΑ, 50΄) 
Η παράσταση επικεντρώνεται ιστορικά στην Πολωνία του 18ου αιώνα, λίγο πριν χάσει τελικά την εδαφική της κυριαρχία. Ο Karol Zbyszewski στο μυθιστόρημά του, σατιρίζει πολιτικούς από τα αντιτιθέμενα στρατόπεδα, τους κληρικούς, το στρατό … δεν αφήνει ούτε το βασιλιά ούτε και το συγγραφέα του Powrót posła (The Return of the Deputy) να του ξεφύγουν.  Γελοιοποιεί τον αλκοολισμό, την τεμπελιά, την απερισκεψία, την προσκόλληση σε κενά συνθήματα και χειρονομίες, την θρησκοληψία, τις πολιτικές και εθνοτικές αντιπαραθέσεις, κατηγορώντας  ολόκληρη την πολωνική κοινωνία ως υπεύθυνη για τον διαμελισμό της χώρας…
Προσαρμογή κειμένου: Stanisław Miedziewski και Mateusz Nowak
Μετάφραση: Andrzej Kępski
Σκηνοθεσία: Stanisław Miedziewski
Κοστούμια: Magdalena Franczak
Ερμηνεύει ο Mateusz Nowak
Στην πολωνική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών

21:00 | THE CLOWN (ΡΟΥΜΑΝΙΑ, 70′) 
 Η παράσταση αυτή διηγείται την ιστορία αγάπης του Hans και της Marie, που είναι το κεντρικό θέμα του μυθιστορήματος του Heinrich Böll. Ο Hans Schnier είναι ο «Κλόουν» από τον τίτλο του μυθιστορήματος. Είναι ένας επαγγελματίας καλλιτέχνης, παρατηρητής της ζωής που μεταμορφώνει το παράλογο της καθημερινότητας σε παντομίμα. Όμως, όταν η γυναίκα που αγαπά τον εγκαταλείπει για θρησκευτικούς λόγους, το «Μεγάλο Τίποτα» φαίνεται να είναι η μοναδική παράσταση παντομίμας που του απομένει να …παίξει.Αυτή τη χρονιά, το μονόδραμα « Ο Κλόουν» αποτελεί μέρος των Ευρωπαϊκών Εκδηλώσεων για την 100η επέτειο από τη γέννηση του γερμανού συγγραφέα Heinrich Böll.
Σκηνοθεσία: Anca Maria Colțeanu
Μουσική: Ovidiu Savu
Κοστούμια: Matei Vladimir
Ερμηνεύει ο Alex Buescu
Στη ρουμάνικη γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών


 

Screen-Shot-2017-10-23-at-11.44.35

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
| 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΟΔΡΑΜΑΤΟΣ | ΑΤΤΙΚΟΝ |

19:00 | ΡΕΒΕΚΚΑ (ΚΥΠΡΟΣ, 40′)
Η παράσταση Ρεβέκκα αποτελεί επινοημένο σωματικό θέατρο (devised physical theatre) που αντλεί την έμπνευσή του από την ομώνυμη ηρωίδα στο μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς», καθώς και από ελληνικά παραδοσιακά και σεφαραδίτικα τραγούδια.
Η Ρεβέκκα στο μυθιστόρημα είναι μια γυναίκα που απομονώνεται στο σπίτι της για πάντα μετά από τον μυστηριώδη θάνατο του άντρα της. Είναι η τρίτη φορά στη ζωή της που βιώνει την απώλεια και το πένθος. Όταν ήταν παιδί έχασε τους γονείς της, οι οποίοι δολοφονήθηκαν, και στα είκοσι της την απαρνήθηκαν οι θετοί της γονείς γιατί παντρεύτηκε τον γιο τους… Η παράσταση προχωράει πέρα από τη χρήση της γλώσσας ως μοναδικού μέσου εξιστόρησης. Χρησιμοποιεί το σώμα για να διηγηθεί την ιστορία, ενώ ο ήχος της γλώσσας και των τραγουδιών δημιουργούν την ατμόσφαιρα.
Σύλληψη και ερμηνεία: Χαραλαμπία Θεοφάνους
Κοστούμι: Τζίνα Κωνσταντίνου
Εικαστικός σχεδιασμός: Ηλίας Νεοφύτου
Σωματικό θέατρο (χωρίς λόγια)
Κατάλληλο για άτομα άνω των 12  ετών

21:00 | MYSTERIOUS GIFT (ΙΡΑΝ, 30′) 
Ο Ιρανός περφόρμερ Yaser Khaseb θα σας καταγοητεύσει με την αφήγησή του. Εν μέρει χορός, εν μέρει περφόρμανς, μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την κουλτούρα του, να δούμε πόσο οικουμενικό είναι πραγματικά το ανθρώπινο βίωμα – να συνδέσουμε  με αυτή την ευκαιρία τις ιστορίες μας. Ο Khaseb δημιούργησε μια παράσταση επινοημένη από διάφορα κομμάτια βασισμένα στην κίνηση, υπερβαίνοντας τα όποια γλωσσικά εμπόδια. Εκκινώντας από την παρουσίαση της περσικής θεατρικής παράδοσης, μας βοηθάει να γνωρίσουμε  έναν λαό με πλούσια ιστορία, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα το κοινό του να εντοπίσει ανθρώπινες σχέσεις μέσω της σωματικής αφήγησης.
Ερμηνεύει ο Yaser Khaseb
Σωματικό θέατρο (χωρίς λόγια)
Κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών 

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..