Αυτή την εβδομαδα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Παφος2017 (30.10.2017-05.11.2017)

table of unification (30)

Δευτέρα 30 Οκτωμβρίου 2017, 18:30
Χάνι του Ιμπραήμ (Διεύθυνση: Kωνσταντίνου Κανάρη, Πάφος)
Το Τραπέζι της Ένωσης

Το έργο είναι μια εγκατάσταση που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο αποκατεστημένο Χάνι του Ιμπραήμ. Εμπνευσμένοι από τη σημασία που είχε το Χάνι, για δεκαετίες, ως κέντρο συναναστροφής και εμπορίου, οι καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί Anthony Heywood και Uwe Derksen κατασκεύασαν το Τραπέζι από ξύλα και μηνύματα από διαφορετικούς χώρους και ομάδες που έχουν συλλεχθεί καθώς και από γειτονικές χώρες. Ο σχεδιασμός του έργου άρχισε το 2015, θέτοντας τη σφραγίδα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και την παρακαταθήκη της για το μέλλον. Με τη συμμετοχή εθελοντών και ανερχόμενων καλλιτεχνών, καθώς και τη συνεργασία της Τεχνικής Σχολής Πάφου και του τμήματος Τμήματος Ξυλουργικής και Επιπλοποιίας σε συντονισμό Ανδρέα Στεφάνου και Στέφανος Σάββα.

Χορηγός: ΟΠΑΠ
Χορηγός Φιλοξενίας: Cynthiana Beach Hotel
Είσοδος ελεύθερη


flyer japan_1web

Τρίτη 31 Οκτωβρίου – Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, 20:00
Παλιά Ηλεκτρική Πάφου 
Oπτικοακουστική τέχνη από την Ιαπωνία

Στο πλαίσιο των ανταλλαγών της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και μετά από επαφές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους (ISFFC) στην Ιαπωνία, παρουσιάζεται ένα αφιέρωμα στην οπτικοακουστική τέχνη και κουλτούρα της Ιαπωνίας και την πλούσια σχετική της παράδοση, με τίτλο “Between Regularity and Irregularity”.Το διήμερο αφιέρωμα θα φιλοξενήσει βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, experimental, animation   ταινίες κινουμένων σχεδίων εμπνευσμένες από την καβαφική ποίηση και video art.

Επιμέλεια/συντονισμός: Ιωακείμ Μυλωνάς και Αλεξία Ρόιτερ (Καλλιτεχνικοί Διευθυντές ISFFC).
Με την υποστήριξη και συνεργασία του Οργανισμού EU-Japan Fest Japan Committee και των Videoart Center, Murashino Arts University και Short Shorts Festival στο Τόκυο.
Είσοδος ελεύθερη


Photos-143

Διαβάσεις Μνήμης
Χαραμάδες του μυαλού: Ο χρόνος που χάνεται και επανέρχεται
Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου 

1, 3, 4, 7, 9, 11 Νοεμβρίου / 12:00 – 14:00 | Οι σόλο πρωινές περφόρμανς αποτελούν στιγμές έρευνας της προσωποποίησης της ύπαρξης και διερεύνησης της σχέσης του σώματος, της μνήμης και της φαντασίας εισχωρώντας σε ένα πεδίο πληροφοριών διαμέσου της κίνησης
4, 7, 11 Νοεμβρίου / 19:00 – 20:00 |  Σόλο βραδινές περφόρμανς στο στυλ της αφήγησης ιστοριών με αναφορά σε φωτογραφίες και ηχογραφήσεις αρχειακού υλικού από την Πάφο μεταξύ του 1919 και του 1947, όπως τα έζησε η Ρίτσα Αντωνιάδου – Οικονόμου.
Είσοδος ελεύθερη


22811413_10159378202015567_1764574922_n copy
Photo: Ergenc Korkmaze

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, 17:00
Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 17:00-19:00

Χάνι του Ιμπραήμ (Διεύθυνση: Kωνσταντίνου Κανάρη, Πάφος)
Ανοιχτή Βιβλιοθήκη Μνήμης
Πρόκειται για μια σταχυολόγηση ιστοριών, ενθυμημάτων και αφηγήσεων από το Χάνι του Ιμπραήμ, την περιοχή και τη ζωή των ανθρώπων της. Τόσο η διαδικασία αυτής της σταχυολόγησης / συλλογής, όσο και μια σχετική έκθεση-ντοκουμέντο θα παρουσιαστούν εκεί μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου.
Επίσης, στην προσπάθεια να αναγεννηθεί ένας τόσο σημαδιακός χώρος και να επανενταχθεί λειτουργικά στην καθημερινότητα της Πάφου, πραγματοποιούνται δράσεις με “ανθρώπινα βιβλία”, δηλαδή ζωντανές ή ηχογραφημένες ιστορίες και αφηγήσεις οι οποίες συνιστούν καταθέσεις και μαρτυρίες για τη ζώσα μνήμη που ανασαίνει στο τοπίο. Στην ίδια κατεύθυνση, ένας υπαίθριος χώρος συλλογής ενθυμημάτων θα λειτουργήσει κοντά στο Τραπέζι της Ένωσης, δημιουργώντας μια ζωντανή βιβλιοθήκη μνήμης με αντικείμενα. Κύπριοι λογοτέχνες ανάμεσα στους οποίους ο Αντώνης Πιλλάς και ο Ulus Irkad, που έζησαν την Πάφο πριν τη διαίρεση, θα καταθέσουν τα δικά τους βιώματα, ενώ θα μοιραστούμε μνήμες και ιστορίες της πόλης.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Με τη συνεργασία του Europe Direct Πάφου
Χορηγός Φιλοξενίας: Aliathon Holiday Village

Είσοδος ελεύθερη


4Rimini Protokoll copywebsite

3/11 μέχρι τις 8/11 2017
Αναχώρηση: Σπηλιά της Φάμπρικας: 15:30
Ολοκλήρωση διαδρομής στις 17:10

REMOTE PAFOS – Rimini Protokoll

Οι Rimini Protokoll θεωρούνται ένα από τα σημαντικότερα και πρωτοπόρα σχήματα που επηρεάζουν τα τελευταία χρόνια τα ευρωπαϊκά θεατρικά πράγματα. Πρόκειται για τους Helgard Haug, Stefan Kaegi και Daniel Wetzel, οι οποίοι δουλεύουν μαζί από το 2002 αναπτύσσοντας συνεχώς νέες μορφές και μεθόδους του θεάτρου. Το 2017, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες θα συμπεριλάβουν την Πάφο στις πρωτότυπες τους εξορμήσεις, πραγματοποιώντας μια διαδρομή-παράσταση στο κέντρο της πόλης για 50 άτομα κάθε φορά. Η διαδρομή συνοδεύεται από ένα ειδικό ηχητικό πεδίο για δρόμους, χώρους στάθμευσης, εκκλησίες και αυλές αλλάζοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε και προσλαμβάνουμε την πόλη μας.

Στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Με την υποστήριξη και συνεργασία της Swiss Arts Council, Pro Helvetia, της Πρεσβείας της Eλβετίας στην Κύπρο και του Ινστιτούτου Goethe.
Χορηγός φιλοξενίας: Maispa Developers

Εισιτήρια: 10€ (Εισιτήρια θα διατήθενται σύντομα στην ιστοσελίδα Soldoutticketbox.com)
Δωρεάν μεταφορά θεατών από το τέλος της διαδρομής  στην αρχική τοποθεσία στη Σπηλιά της Φάμπρικας 


animattikonposter copy

Παρασκευή 3 – Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017
Πολυχώρος Αττικόν
The Animattikon Project
Το Animattikon Project είναι ένα φεστιβάλ ταινιών animation μικρού μήκους που διοργανώνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Σκοπός του είναι να καθιερωθεί ως ετήσια εκδήλωση που θα γιορτάζει την τέχνη του animation.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ANIMATTIKON PROJECT

Noεμβρίου 2017 | Αττικόν

Screen Shot 2017-10-30 at 12.55.20

19:00 |  Παρουσίαση της ιστορίας του Φεστιβάλ Animation στην Ύπαιθρο από το Γιώργο Τσαγκάρη
Το The Animattikon Project προσκαλεί το Γιώργο Τσαγγάρη, εμπνευστή και καλλιτεχνικό Διευθυντή του πρώτου Φεστιβάλ Animation της Κύπρου, για μια παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής του φεστιβάλ, που γεννήθηκε το 2002 στην Κυπριακή Ύπαιθρο και έκτοτε διαδίδει το ανεξάρτητο σινεμά Animation σε ολόκληρη την Κύπρο.

4633302809_456x256

20:00 | ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ / ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Το The Animattikon Project εγκαινίαζει το τριήμερο των επίσημων προβολών του παρουσιάζοντας συναυλία του Στέλιου Χατζηκώστα. Ο τραγουδοποιός θα παρουσιάσει ένα χαρακτηριστικό δείγμα της προσωπικής του δουλειάς των τελευταίων δέκα χρόνων. Θα τον συνοδέψει επί σκηνής ο Χρυσόστομος Κέλης στις κιθάρες και το μπουζούκι. Τη μουσική θα συνοδεύει live animation από τον Χαράλαμπο Μαργαρίτη. H συναυλία θα λάβει χώρα στο Αττικόν, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, ώρα 8μμ.

specialguests
21:00 | ΠΡΟΒΟΛΕΣ / ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ
Προβολές των ταινιών των επίσημων καλεσμένων του Animattikon

___________________________________

4 Noεμβρίου 2017 | Aττικόν

workshopscreening

19:00 | ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Το The Animattikon Project παρουσιάζει τις ταινίες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των εργαστηρίων του, μαζί με συνοδευτικό οπτικό υλικό που καταγράφει τη διαδικασία της δημιουργίας τους.

4633279298_458x256
20:00 | 
ΠΡΟΒΟΛΕΣ / ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ANIMATTIKON PROJECT

___________________________


5 Noεμβρίου 2017 | Aττικόν

animasyroshistory

19:00 | Παρουσίαση της ιστορίας του Animasyros από το Βασίλη Καραμητσάνη (πρόεδρο του Animasyros)
Evropi

20:00 | Προβολή του προγράμματος Evrόpi: 28 animation narratives for Europe
Το The Animattikon Project παρουσιάζει, στις 5 Νοεμβρίου 2017, στο Αττικόν, το πρόγραμμα του Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων με τίτλο Evrόpi: 28 animation narratives for Europe.


program inside

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017,  10:30 – 15:00 
Κοινοτικό Συμβούλιο Κάθηκα 
Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO:
Οφέλη και Προοπτικές Αειφόρου Ανάπτυξης – Ο ρόλος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του Akamas Project με σκοπό την ενημέρωση των τοπικών κοινοτήτων του Ακάμα για το θεσμό των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO. Επιπλέον, θα διερευνηθούν τα οφέλη και οι προοπτικές για την αειφόρο ανάπτυξη των περιοχών ενώ θα αναδειχθεί και ο ρόλος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Γεωπάρκα.
Η ημερίδα διοργανώνεται με τη συνεργασία του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, της Εθνικής Επιτροπής UNESCO, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και των κοινοτήτων Ακάμα.
Κύριος Ομιλητής είναι ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO.
Συντονίστρια Akamas Project: Ντανιέλλα Πιστέντη Μούγιαννου

Είσοδος ελεύθερη


Vladimir Ovchinnikov

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, 20:00
A’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’
Vladimir Ovchinnikov

Ο παγκόσμια καταξιωμένος Ρώσος πιανίστας Vladimir Ovchinnikov, κάνει σταθμό στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης  Πάφος2017,  με ένα κονσέρτο μεγάλης σημασίας στο οποίο θα εκτελέσει μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα των Ρώσων συνθετών Piotr Tchaikovsky and Sergey Rachmaninov. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης του Ρωσικού πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017.
Ο Vladimir Ovchinnikov, είναι ο μοναδικός πιανίστας που έχει κερδίσει κορυφαία βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς Tchaikovsky στη Μόσχα (1982) και Leeds (1987). Έχει συνεργασθεί με μαέστρους όπως οι Vladimir Ashkenazy, Matthias Barnert, James Conlon, Alexander Dmitriev, Vladimir Fedoseyev, Valery Gergiev, Mariss Jansons, Neeme Järvi, Yakov Kreizberg, Libor Pesek, Valery Poliansky, Gennadi Rozhdestvensky, Thomas Sanderling, Maxim Shostakovich, Stanislaw Skrowaczewski και Sir Georg Solti.

Με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο.
Είσοδος ελεύθερη

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..