Αυτή τη βδομάδα, από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 15/5/17 - 21/5/17

Αυτή την βδομάδα, από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017:

common ground 1 (1)
Τετάρτη 17 Μαίου 2017📍 Χάνι του Ιμπραήμ, 20.00
ΚOINOΣ ΤΟΠΟΣ
Παρουσίαση του εικαστικού και όχι μόνο διαλόγου ανάμεσα σε παιδιά των δυο κοινοτήτων στην Πάφο και την Κερύνεια μέσα από το ντοκιμαντέρ της Σύλβιας Νικολαίδου και του Νικόλα Ιορδάνου. Οι δημιουργοί παρακολούθησαν την διαδικασία των εργαστηρίων και κατέγραψαν τη δημιουργία μιας γέφυρας ανάμεσα στα παιδιά μέσω της τέχνης της Τσιμεντογραφίας. Μαθαίνοντας αυτή την κατ’ εξοχήν κυπριακή τεχνική τα παιδιά δημιούργησαν τα έργα τους από κοινού, χρησιμοποιώντας υλικά (πηλό και πέτρα) από την άλλη πλευρά του Οδοφράγματος. Ονομάζοντας τα έργα Μια μέρα από τη ζωή της Κερύνειας και Μια μέρα από τη ζωή της Πάφου τα παιδιά συνθέτουν μια τσιμεντογραφία βασισμένη στην καθημερινή ζωή μιας πόλης, την οποία δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ. Την ευθύνη του έργου για την Κερύνεια έχει η Bahar Chirali. Την γενική επιμέλεια του προγράμματος, έχει η Miriam Mc Connon.
Είσοδος ελεύθερηwalk-the-museum

Πέμπτη 18 Μαίου, 16:30📍Σημείο αναχώρησης: Έδρα Παφος 2017
Παρασκευή 19 Μαίου/17.30📍Σημείο εκκίνησης: Έδρα Πάφος 2017
ΒOΛΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ: Από το Βαίτυλο της Παλαιπάφου στη Βούφα της Πάφου
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 οργανώνει ένα διήμερο αρχαιολογικών και χρονικών περιηγήσεων επιχειρώντας να αναδείξει μια μακρά ιστορία πολιτισμού και παράδοσης μέσα από τη σχέση που έχει η Παλαίπαφος με τη Νέα Πάφο. Οι δύο περιδιαβάσεις επιχειρούν τη δημιουργία ενός δικτύου και μιας διαδρομής που θα επαναπροσδιορίσει την σχέση του κοινού με τα μουσεία και θα τα επανεντάξει στο τοπίο ως αναπόσπαστα και οργανικά μέρη του. Στις 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί περιδιάβαση με λεωφορείο στην Παλαίπαφο, ενώ στις 19 Μαίου μετά την περιήγηση στον αστικό πυρήνα της Πάφου, θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο Εθνογραφικό Μουσείο, με τον τενόρο Μιχάλη Γεωργίου.
Είσοδος ελεύθερη

 *Οι θέσεις για την πρώτη διαδρομή την Πέμπτη 18 Μαϊου 2017 έχουν εξαντληθεί.
Παρακαλούμε όπως προκρατήσετε έγκαιρα τις θέσεις σας για την Παρασκευή (19 Μαϊου 2017) στο 26 932017, info@pafos2017.eu


the-corner-of-a-foreign-field

THE CORNER OF A FOREIGN FIELD 
Παρασκευή  19 Μαΐου 📍 
Λεμόνα- Πλατεία Χωριού, 20:00
Ένα καλλιτεχνικό γεγονός, μια συνεργασία της Λία Λαπίθη με τον Νic Costa, κατέληξε σε ντοκουμέντο για τη συμβίωση ξένων και ντόπιων στην Πάφο: μια ομάδα μόνιμων κατοίκων, διανοουμένων και δημιουργών, επιχειρεί να προσπελάσει ζητήματα σχετικά με τις προοπτικές και τις δυνατότητες αρμονικής συμβίωσης ετεροτήτων, σ ’ ένα πολυπολιτισμικό αλλά και έντονα κυπριακό περιβάλλον. Η Λεμόνα, ένα χωριό ημιορεινό, με αρκετό πράσινο και περιτριγυρισμένο από όμορφους, γραφικούς λοφίσκους, έμελλε να αγαπηθεί από πολλούς ταξιδιώτες, οι οποίοι επέλεξαν να την κάνουν δεύτερη πατρίδα τους. Στο πνεύμα της ταινίας του Louis Bunuel, η εικαστικός Λία Λαπίθη στήνει ένα τραπέζι στα χωράφια της Λεμόνας με μια ομάδα ξένων μόνιμων κατοίκων της  περιοχής. Το γεύμα αυτό, κινηματογραφήθηκε, αποτελώντας το βασικό υλικό ενός audio visual project που ταξίδεψε και ταξιδεύει σε διάφορα φεστιβάλ και μπιενάλε σε όλο τον κόσμο. Ένα δεύτερο εορταστικό γεύμα θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία, ενώ την ίδια ώρα θα προβάλλεται στο σχολείο του χωριού η ταινία που κινηματογραφήθηκε το 2015.
Είσοδος Ελεύθερη


PaphosMythosIstoria Topio

Εγκαίνια Παρασκευή  19 Μαΐου 2017 📍 Εν Πλω, 19:00
Διάρκεια: Παρασκευή 19 Μαΐου – Κυριακή 30 Ιουλίου (10:00 -13:00 & 16:00 -19:00)
ΠAΦΟΣ: MYΘΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟΠΙΟ 

Η έκθεση συνιστά ένα εικαστικό αφιέρωμα στην πόλη για την ευρωπαϊκή τιμή που της αποδόθηκε. Πρώτη επιδίωξη ήταν να παρουσιαστεί ο τόπος. Από το τοπίο η έκθεση οδηγεί στους μύθους με την Αφροδίτη, ως σύμβολο, να κυριαρχεί. Οι αναφορές στην ιστορία πάνε παράλληλα με τον μύθο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: Αλέξανδρος, Αθηνά Αντωνιάδη, Κατερίνα Βαβλίτου, Μάρκος Βενιός, Χρύσα Βέργη, Μαρίνα Βερνίκου, Βαρβάρα Γεωργίου, Κωνσταντίνος Γιαννικούρης, Κατερίνα Γιαννικούρη-Γενίκοβα, Χριστόδουλος Γκαλτέμης, Αριστοτέλης Δημητρίου, Χρίστος Καράς, Μάρω Κερασιώτη, Κάτια Κολέφα, Τζων Κόρμπιτζ, Γιώργος Κοτσώνης, Γιώργος Κυπρής, Ανδρέας Λαδόμματος, Κωστής Μουδάτσος, Βαγγέλης Μουστάκας, Ραφαήλ Μπάικας, Άγγελος Παναγιωτίδης, Δώρος Παρτασίδης, Κωνσταντίνος Ράμμος, Σωτήρης Σόρογκας, Δημήτρης Ταλιάνης, Κώστας Τσόκλης, Χρίστος Φουκαράς, Χαμπής, Ανδρέας Χαραλαμπίδης, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Ανδρέας Χαραλάμπους.

Παράλληλα θα λειτουργήσουν στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού με σεβασμό στο περιβάλλον τα “Δέκα Σημεία Όρασης” του Κώστα Τσόκλη ο οποίος έχει να επιδείξει και άλλης μορφής εικαστικές παρεμβάσεις σε εξωτερικούς χώρους στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Με την καλλιτεχνική του πρόταση, η οποία περιλαμβάνει δέκα μεταλλικές κατασκευές γλυπτικής απόδοσης, ο επισκέπτης καλείται να συμμετάσχει σε μια εικαστική εμπειρία. Εισηγητής του διπλού αυτού εικαστικού γεγονότος και επιμελητής της έκθεσης είναι ο Κώστας Σερέζης.

* Το Σάββατο 20 Mαϊου, η έκθεση θα είναι ανοικτή από: 10:00 – 13:00 & 15:00 -18:00 

Είσοδος ελεύθερη


Ute_Lemper_photo by Steffen ThalemannUte_Lemper_photo by Steffen Thalemann

Σάββατο 20 Μαΐου📍 Πλατεία Κάστρου 20:30
ENA AΓΓΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ
H Ute Lemper φωτίζει το τοπίο του κάστρου με ένα… άγγιγμα και μια συναυλία-παράσταση αφιερωμένη στο πάθος του έρωτα και της ζωής. Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια, τραγουδά με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο μοναδικές στιγμές από τη μελοποιημένη ποίηση των Kurt Weill και Bertolt Brecht. Η διάσημη ερμηνεύτρια μεγάλων μιούζικαλ σε Ευρώπη και Αμερική τραγουδά μερικές από τις πιο γνωστές μπαλάντες από τα έργα “Η Άνοδος και η Πτώση της πόλης Μαχαγκόνι” και η “Όπερα της Πεντάρας” δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα σχεδόν μαγική. Τη μεγάλη ερμηνεύτρια συνοδεύει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη. Ενορχηστρώσεις: Robert Ziegler Με τη συνεργασία του Ιδρύματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Εισιτήρια 20€ και 30€
Eισιτήρια από περίπτερο Time Out –Πάφος & So Easy Παγκύπρια, ηλεκτρονικά: www.soldoutticketbox.com/pafos2017)


Screen Shot 2017-05-15 at 17.50.14

Κυριακή 21 Μαΐου , Έδρα Πάφος 2017, 11:30*
PEACE2PEACE – ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΤΤΑΛΟ
H δεύτερη δράση της δικοινοτικής ομάδας γυναικών Peace2Peace, ολοκληρώνει την εγκατάσταση διακοσμημένων με σμιλί βοτσάλων στον υπό δημιουργία Βοτανικό Κήπο στον Μούτταλο. Η εκδήλωση αποτελεί κατάληξη και παρουσίαση της δουλειάς των τελευταίων μηνών από Κύπριες γυναίκες και των δύο κοινοτήτων καθώς και άλλων εθνικοτήτων που ζουν στην Κύπρο. Η δράση περιλαμβάνει επίσης εμφάνιση του δικοινοτικού συγκροτήματος Dance for Peace.
Επιμέλεια: Χριστιάνα Μουζούρη, ‘Ελενα Δανιήλ και Nilgun Akin
* H αρχική τοποθεσία που είχε οριστεί (Βοτανόκηπους του Μουττάλου) έχει αλλάξει λόγω της μη έγκαιρης παράδοσης των έργων. Η εκδήλωση μεταφέρετε στον κήπο του Οργανισμού Πάφος 2017 (πρώην οικία Επάρχου).
Είσοδος ελεύθερη


Κυριακή 21 Μαΐου 📍Αίθουσα Κοινοτικού Συμβουλίου Κάθηκα, 16:30 – 18:00
AΚΑΜΑS PROJECT – Εγκαίνια Ποδηλατικού Σταθμού και Κέντρων Πληροφόρησης Πάφος2017
Στο πλαίσιο δράσεων του Akamas Project που αφορούν στην αειφόρο ανάπτυξη των κοινοτήτων της χερσονήσου Ακάμα, πραγματοποιείται μια σειρά από δράσεις που περιλαμβάνουν  εγκαίνια του ποδηλατικού σταθμού και του αντίστοιχου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικού, καθώς και τα  εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης Πάφος2017,  που έχει δημιουργηθεί στην Κοινότητα του Κάθηκα.
Τα κέντρα πληροφόρησης στον Κάθηκα, Νέο Χωριό και στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας   σηματοδοτούν κατασκευές και έργα σε σχεδιασμό ομάδας φοιτητών και διδασκόντων του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις.
Ακολουθεί το άνοιγμα της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Φως Ακάμα. Περιβάλλον και Πολιτισμός», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, Τμήμα Πάφου, με στόχο την συλλογή φωτογραφιών του Ακάμα για τον εμπλουτισμό των Κέντρων Πληροφόρησης και του Οδηγού Επισκεπτών Ακάμα.
*Με τη συνεργασία του ΚΠΕ Σαλαμιούς-Δίκτυο Κέντρων ΠΕ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο-ΥΠΠ και του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάθηκα.
Συντονίστρια: Ντανιέλλα Πιστέντη Μούγιαννου
Είσοδος ελεύθερη

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..