Ημερίδα «Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν το όραμα της Πάφου ως υποψήφιας πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017

27/03/2012 Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου 

Η Πολιτιστική Επιτροπή ΠΟΕΔ Πάφου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και το Δήμο Πάφου στις 27/03/2012 διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν το όραμα της Πάφου ως υποψήφιας πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017» στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμούς ο Αντιδήμαρχος Πάφου κ. Μάκης Ρουσής, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Καθηγητής κ. Ηλίας Ντινένης, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Πάφου κ. Γιώργος Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής ΠΟΕΔ Πάφου κ. Χρίστος Χατζηλοϊζου.

Ακολούθησε παρουσίαση με τίτλο «Ένα βήμα από το όνειρο» από τον Εκτελεστικό Διευθυντή Πάφος 2017 κ. Έκτωρ Τσατσούλη, ο οποίος τόνισε ότι «H προσπάθεια που αναλάβαμε στοχεύει να υλοποιήσει ένα όραμα μακράς πνοής, ικανό να σφραγίσει την πορεία και την ταυτότητα της Πάφου στις προσεχείς δεκαετίες. Αποτελεί μια πραγματική ευκαιρία για την πόλη μας, που ο καθένας από εμάς αλλά και όλοι μαζί συλλογικά πρέπει να τη στηρίξουμε. Γιατί η Πάφος μπορεί, το θέλει και το αξίζει». Στη συνέχεια η Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου κ. Κλεοπάτρα Καραλέτσου και η Λέκτορας Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου κ. Ευανθία Δόβα, παρουσίασαν το θέμα «Μετασχηματίζοντας τα κενά σε πυρήνες πολιτισμού: the open-air factory», επισημαίνοντας ότι «Η πόλη που αλώθηκε από το αυτοκίνητο και ξέχασε την ιστορία της θα επανακτηθεί από τους κατοίκους της, παρουσιάζοντας μια πρόταση αστικής ζωής σε ανθρώπινη κλίμακα και αναδεικνύοντας τα πολλαπλά επίπεδα χρόνου και πολιτισμών, ενώνοντας ηπείρους και γεφυρώνοντας πολιτισμούς».

Η ημερίδα έληξε αναλύοντας το θέμα «Πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια της Πάφου να διεκδικήσει δυναμικά το μέλλον της στην Ευρώπη» με συντονίστρια τη Λέκτορα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου κ. Αγγελική Σιβιτανίδου.

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..