Δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Θοδωρή Οικονόμου, στην έδρα του Οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017

Mε αφορμή την παράσταση “Από την Οδύσσεια στον Καβάφη” , πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, δημοσιογραφική διάσκεψη στην έδρα του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017. Oι δύο γνωστοί καλλιτέχνες Γιώργος Κιμούλης και Θοδωρής Οικονόμου θα δημιουργήσουν ένα σύμπαν κάτω από αστέρια, ολοκληρώνοντας έτσι την ενότητα “Φεγγάρια κ Αστέρια ‘ της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Στην δημοσιογραφική διάσκεψη παρευρέθηκαν ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης,  ο μουσικός και συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Οργανισμού Πάφος2017, Γεωργία Ντέτσερ και η Oικονομική Διευθύντρια και Αναπληρώτρια Διοικητική Διευθύντρια, Τέρψη Βάσου.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης, θα παρουσιαστεί η μουσική την οποια έγραψε ο Θοδωρής Οικονόμου, για την Οδύσσεια του Ομήρου. Στο δεύτερο μέρος, θα ακολουθήσουν απαγγελίες από τον Γιώργο Κιμούλη σε ποιήση Κ.Π Καβάφη που θα συνοδεύονται από την μουσική του Θοδωρή Οικονόμου.
Ο γνωστός συνθέτης, αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Γ. Κιμούλη, είπε οτι αυτή βασίστηκε στην βαθιά εκτίμηση που τρέφει για τον ηθοποιό και την ικανότητα του να μετουσιώνει τη μουσικότητα των στίχων σε εικόνες.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός Γ. Κιμούλης ευχαρίστησε τον Οργανισμό και πρόσθεσε οτι η κύρια αιτία της παρουσίας του στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, είναι ο Θοδωρής Οικονόμου.Για τον Κιμούλη, ο Καβάφης είναι ενας σπουδαίος ποιήτης, που μέσα από την ιδιαιτερότητα της γραφής του, τοποθετεί τον αφηγητή στον πυρήνα του ποιήματος δημιουργώντας σχεδόν θεατρικές εικόνες.  Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό, συμφωνα με τον Γ.Κιμούλη, δίνει την δυνατότητα σε ένα ηθοποιό να σωματοποιήσει τον χαρακτήρα που περιγράφει ο ποιητής! Η ποίηση του Κ.Π. Καβάφη αποτελεί για κάθε ηθοποιό ένα σημαντικό εργαλείο στην πορεία του, γι’αυτό και περιλαμβάνεται στα προγράμματα θεατρικών σπουδών.

Η παράσταση “Από την Οδύσσεια στον Κ.Π. Καβάφη” συνδυάζει τη μουσική με την ποιήση, αναδεικνύοντας τη θεατρικότητα των λέξεων του Καβάφη μέσα από τη φωνή του Γιώργου Κιμούλη. Με το βλέμμα στραμμένο στην Οδύσσεια του Robert Wilson, τα φώτα χαμηλώνουν και η μουσική περιηγείται στο μύθο του Οδυσσέα, έτσι όπως τον ονειρεύτηκε ο Θοδωρής Οικονόμου.Κλείνοντας την συνέντευξη τύπου, ο γνωστός ηθοποιός τόνισε για άλλη μια φορά τη μοναδικότητα της θεατρικής τέχνης, αφού αυτή είναι θνησιγενής – τη στιγμή που γεννιέται, πεθαίνει.

Η παράσταση “Από την Οδύσσεια στον Καβάφη θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 12 Αυγούστου στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου στις 20:30.
Εισιτήρια: 20€ (κανονικό), 15€ (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι)

Eισιτήρια προπωλούνται διαδικτυακά στο σύνδεσμο: www.soldoutticketbox.com , στο περίπτερο Time Out  στην Πάφο και σε όλα περίπτερα So Easy Παγκύπρια.

Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου
Χορηγός Φιλοξενίας: Thanos Hotels- Αλμύρα
Photos by: Foto Larko Pafos

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & Development by Fidelity PWS
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..