Ο θεατρικός χάρτης της Κύπρου θα διανθιστεί και φέτος τον Ιούλιο με παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος, από θεατρικά σχήματα εντός και εκτός Κύπρου, στο πλαίσιο της δέκατης ένατης διοργάνωσης του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος».

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.

Το Φεστιβάλ, το οποίο πρόσφατα διακρίθηκε με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label 2015/2016, έχει καθιερωθεί ως ένας ξεχωριστός πολιτιστικός θεσμός με διεθνή ταυτότητα, ο οποίος ενισχύει με το διεθνές του κύρος, τη θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

Ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί και φέτος από τους διοργανωτές, μέσα στο πλαίσιο των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα έναντι της ποσότητας.

Από την 1η μέχρι τις 30 Ιουλίου, πέντε θεατρικά σχήματα από την Κύπρο, τη Σερβία, την Ισπανία και το Ισραήλ θα παρουσιάσουν παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και φέτος στο Αμφιθέατρο «το σκαλί» στην Αγλαντζιά.

Και φέτος όλες οι παραστάσεις του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Οργανισμού «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ 2017».

Διαχρονική επιθυμία των διοργανωτών είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη προσέλευση του κυπριακού κοινού, αλλά και των ξένων επισκεπτών στις παραστάσεις του Φεστιβάλ, αφού αυτές προσφέρουν κάθε χρόνο την ευκαιρία στους φίλους του θεάτρου να απολαύσουν σημαντικές παραγωγές από διάφορες χώρες του κόσμου, σε χαμηλές τιμές εισιτηρίου.

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015» είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αξέχαστου Χριστάκη Γεωργίου, ενός ξεχωριστού ανθρώπου, λογοτέχνη και κριτικού θεάτρου, ο οποίος υπηρέτησε το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου από την ίδρυσή του, ως ιδρυτικό στέλεχος και ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1983 έως το 2011. Ο Χριστάκης Γεωργίου ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», το οποίο στήριξε με ζήλο όλη τη διάρκεια της προεδρίας του και συνέβαλε τα μέγιστα στην εδραίωση και εξέλιξή του. Η αφιέρωση αυτή αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής.

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..