Επιστρέφει το Street Art Square για 3η συνεχόμενη χρονιά

Επιστρέφει το Street Art Square για 3η συνεχόμενη χρονιά, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017

Μετά την επιτυχία των δυο προηγούμενων διοργανώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, “StreetArt Square” τον Οκτώβριο του 2015 και του 2016 (οδός Κώστα Καρνάβαλλου), αντίστοιχα, το φεστιβάλ δημόσιας τέχνης ολοκληρώνεται το φετινό Οκτώβριο, με τη συμμετοχή διεθνών καλλιτεχνών.  Το 3o Φεστιβάλ αποτελεί και την πιο φιλόδοξη δράση διότι, η street art συνεχίζει αφενός να λαμβάνει θεαματικές διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και απήχησης από το κοινό και το ίδιο το αστικό περιβάλλον, και αφετέρου η απουσία δημόσιας τέχνης στην Κύπρο -και στην Πάφο ειδικότερα- το καθιστούν ως την πιο μεγάλη πρόκληση.

Σύντομα η πόλη της Πάφου, ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 αλλά και το κυπριακό κοινό θα έχουν την τιμή να υποδεχτούν στη χώρα μας τον διεθνούς φήμης και αναγνωρίσιμου ύφους Ιταλό καλλιτέχνη Millo και τον επίσης διακεκριμένο Ιάπωνα εικονογράφο Usugrow! Μαζί τους θα είναι και φέτος οι Bane & Pest (SWI & CY), BillyGee (GR), Batu Gundal (CY), Χάρης Χριστοφόρου (CY), bankrupt.CY (CY), LUNE82 (GR), Alex Martinez (GR). Οι καλλιτέχνες που θα φιλοτεχνήσουν τους τοίχους της Πάφου είναι φέτος περισσότεροι από κάθε άλλη φορά και το καλλιτεχνικό «καρέ» συμπληρώνεται με τους: Taxis (GR), Elmer Tunistra (NL), Mattia  Campo dall ‘Orto (IT), Meats (SWI).

Τα έργα θα υλοποιηθούν από τις 12 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2017 γύρω από την Πλατεία Μάρκου Δράκου στο κέντρο της Πάφου.  To φιλότεχνο, και όχι μόνο, κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει τους καλλιτέχνες να δημιουργούν τις τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας, γεγονός από μόνο του εντυπωσιακό, και με την ευκαιρία να θαυμάσει τις τοιχογραφίες του 2016.

Screen Shot 2017-10-10 at 14.52.39

Παράλληλα διοργανώνονται παρουσιάσεις και προβολές στο χώρο του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος

Διοργανωτής: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ2017
Επιμέλεια: Γιάννης Σακέλλης
Υποστηρικτές:  EU JAPAN FEST – Japan Committee, Swiss Arts Council, Pro Helvetia, Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο, Kimonos Art Center, Leeuwarden-Friesland2018, Streetart.cy

Δείτε το trailer των έργων της προηγούμενης χρονιάς εδώ

Πληροφορίες: 2693 2017, www.pafos2017.eu
Περισσότερα για τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες αλλά και για την διοργάνωση:

http://www.pafos2017.eu/

www.streetartsquare.com

www.millo.biz

http://usugrow.com/

http://www.bane-pest.ch/

http://www.mattiacampodallorto.it/

https://www.facebook.com/dimitris.taxis/

https://www.facebook.com/charischristoforoufineart/

https://www.facebook.com/colornomads/

http://www.kimonosartcenter.com

 

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..