Στις 17 Μαΐου 2013 το Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΕΕ ανακήρυξε επίσημα την Πάφο και το Aarhus (Δανία) πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για  το 2017.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης των Υπουργών Πολιτισμού των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία της αρμόδιας για τον Πολιτισμό Επιτρόπου της ΕΕ κ Ανδρούλας Βασιλείου και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Εκ μέρους της Κύπρου την τελετή προσφώνησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ενώ εκ μέρους της Πάφου απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Σάββας Βέργας.  Στην τελετή συμμετείχε, επίσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Pafos 2017», Δρ Χρίστος Πατσαλίδης.

Κατά την διάρκεια της τελετής προβλήθηκε βίντεο που παρουσίασε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τις φυσικές ομορφιές της Πάφου ενώ σε όλους τους Υπουργούς και τους κοινοτικούς αξιωματούχους προσφέρθηκε γλυκό κρασί, κουμανδαρία, το παραδοσιακό λουκούμι της Γεροσκήπου και ενημερωτικό υλικό για τον οργανισμό.

Η ανακήρυξη της Πάφου σε ΠΠΕ 2017 αποτελεί ιστορικό ορόσημο τόσο για την Πάφο, όσο και για την Κύπρο, αφού είναι η πρώτη φορά που μια κυπριακή πόλη, καλείται να αναλάβει την υλοποίηση ενός τόσο βαρυσήμαντου και ευρέως αναγνωρισμένου Ευρωπαϊκού θεσμού.

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..