Δύο χρόνια απομένουν έως ότου η Πάφος εισέλθει στη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δύο χρόνια μέσα στα οποία έχουμε να πούμε πολλά και να κάνουμε ακόμα περισσότερα.

Μέσα στον χρόνο που πέρασε καταφέραμε να βάλουμε πολύ υλικό στο όνειρο και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στους δρόμους της ποίησης, της μουσικής, της τέχνης, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του πολιτισμού. Χτίζοντας γέφυρες και ενώνοντας πολιτισμούς, περιδιαβάζοντας τους μήνες και τις εποχές, βάλαμε τα θεμέλια για το μεγάλο Ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού του Πάφος 2017. Κάτι που χωρίς εσάς, χωρίς το Πάθος σας για την Πάφο, θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί.

Το Ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού ξεκίνησε από τον χειμώνα του 2014 να κάνει την εμφάνισή του μέσα από μια ποικίλο φάσμα δραστηριοτήτων παρουσιάζοντας όψεις σε έναν κόσμο πολιτιστικής πολυμορφίας.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Πάφος 2017 σας προσκάλεσε να συμμετέχετε και να απολαύσετε μια επιλογή από παραστάσεις και εκδηλώσεις του Ανοιχτού εργοστασίου από την κλασική μουσική, σε μια Regatta ιστιοπλοΐας στην Πέγεια, Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος στο Ωδείο της Πάφου, ένα φεστιβάλ Κινουμένων σχεδίων στα Κούκλια, μουσική του δρόμου με συναυλίες στη Γεροσκήπου και στην Πάφο και ακόμη και θερινό σινεμά στην παραλία ΣΟΔΑΠ της Πάφου.

Με ένα μπουφάν στους ώμους – Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού του Pafos2017 αξιοποίησε χώρους και μουσεία στην πόλη και επαρχία της Πάφου και δημιούργησε εικόνες και παραστάσεις. Το φθινοπωρινό πρόγραμμα μας ταξίδεψε στον κόσμο της όπερας, της κλασικής μουσικής, των σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, αλλά και των Ελληνόφωνων της κάτω Ιταλίας με ένα πλούσιο ρεπερτόριο εκδηλώσεων και δράσεων.

Το Ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού του Πάφος 2017 συνεχίζει να αξιοποιεί τους χώρους της πόλης και επαρχίας της Πάφου και ενισχύει την πολιτιστική ανάπτυξη με συνέργειες και παραστάσεις. Tο χειμερινό πρόγραμμα μας ταξιδεύει στους κόσμους του χορού, της όπερας, της κλασικής και έντεχνης μουσικής, σύγχρονων δημιουργών, σε πολυπολιτισμικά Χριστούγεννα και μας προσκαλεί σε Νέο Έτος με συναρπαστικές δράσεις, γεφυρώνοντας ηπείρους και πολιτισμούς. Ας περπατήσουμε λοιπόν ως σύγχρονοι ταξιδιώτες στους «Δρόμους του Νερού» και της ιστορίας μας, ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, καθοδόν προς την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017.

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 σας εύχεται ευτυχισμένα Χριστούγεννα και μια συναρπαστική Νέα Χρονιά γεμάτη πολιτιστικά ταξίδια και πλούσιες εμπειρίες.
Ένα μαγικό ταξίδι μας περιμένει.

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..