Κυκλοφόρησε Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 4 Απριλίου 2017 στα γραφεία του Οργανισμού Πάφος 2017 δημοσιογραφική διάσκεψη αναφορικά με την κυκλοφορία  αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017.

Στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας του Οργανισμού Πάφος2017 με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησε στις 24 Μαρτίου μία αναμνηστική σειρά τριών γραμματοσήμων για την Πάφο Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Οι 3 αξίες της σειράς (€ 0.64 Χ 3 = 1.92), τυπωμένες ενωμένες σε ένα τρίπτυχο περιλαμβάνουν την αρχαιότητα και τα μνημεία του πολιτισμού, την θάλασσα και το φυσικό περιβάλλον. Η σειρά σχεδιάστηκε από τον Νίκο Ιεροδιακόνου, από την Λευκωσία και τυπώθηκε σε πολυχρωμία όφσετ στην Αθήνα από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ σε φυλλαράκια των τεσσάρων τριπτύχων, σε ποσότητα 64.000 σειρών.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τα Κυπριακά Ταχυδρομεία για την θετική ανταπόκρισή τους στην πρόταση που έγινε από τον Οργανισμό Πάφος2017 το 2015 για την έκδοση γραμματοσήμων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017. Τόνισε επίσης ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ήταν από τους πρώτους δημόσιους Οργανισμούς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην συνεργασία με τον Οργανισμό Πάφος2017.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: “ ’Ενας τόσο σημαντικός θεσμός που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Κύπρο, δεν θα μπορούσε να μην έχει τη δική του σειρά γραμματοσήμων η οποία θα μεταφέρει το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Πάφος είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.”

Ο Διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων κ. Ανδρέας Γρηγορίου ανέφερε με την σειρά του: “Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από αυτόν το θεσμό και με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκαν την εισήγηση του οργανισμού Πάφος 2017 για την έκδοση σειράς γραμματοσήμων έτσι ώστε να συμβάλουν με τη σειρά τους στον εμπλουτισμό και στην ανάδειξη του μεγάλου αυτού γεγονότος, αφού όπως γνωρίζουμε, τα γραμματόσημα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές κάθε τόπου.”

Στόχος της έκδοσης είναι η προώθηση του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού της Ευρώπης, μέσα από παγκόσμια προβολή όχι μόνο της Πάφου αλλά και της Κύπρου.

Φωτογραφίες: φωτο ΛΑΡΚΟ,Πάφος

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..