Screen Shot 2017-06-19 at 12.14.48

 

 

4246397A-7A9F-4292-B027-5B228C0EA74F

IN & AT PHOTO 
Δευτέρα 19 μέχρι Παρασκευή 30 Ιουνίου 
Οικία Shelley, 17:00-20:00

Το έργο In & At ξεκίνησε στο San Sebastian/Donostia2016 ως πρόγραμμα ανταλλαγής έξι φωτογράφων από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης Σαν Σεμπαστιάν, Πάφο και Άαρχους μαζί με την Πολιτιστική Πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, Χαλ. Οι φωτογράφοι προσκλήθηκαν σε Art Residencies, αναζητώντας κοινά στοιχεία των πόλεων τους εξερευνώντας  την ταυτότητα, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τους ανθρώπους.
Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες της Maite Basterra που δημιουργήθηκαν κατά την παραμονή της στην Πάφο, βασισμένες σε αναμνήσεις Κυπρίων προσφύγων και φωτογραφίες που δημιούργησε ο Θάνος Σαββίδης στο Σαν Σεμπαστιάν, με αφετηρία τις δικές του εμπειρίες και αναμνήσεις από την γενέτειρα του, Πάφο. Η έκθεση περιλαμβάνει προβολές και φωτογραφίες από τους άλλους συμμετέχοντες του έργου In & At: Ditte Haarløv Johnsen από τη Δανία, Andrea Lea Ingebrigtsen από το Hull, Vicky Mendiz από το Σαν Σεμπαστιάν και Oihana Marco από το Σαν Σεμπαστιάν.

Μια συνεργασία των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Eυρώπης San Sebastian 2016, Πάφος2017, Aarhus 2017 και Hull 2017.
Είσοδος ελεύθερη  


 

 

The Mountain and the Tree - Image

ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ
Πέμπτη 22 Ιουνίου
Θερινό Αττικόν, 20:30 

Οι μουσικοί Murat Aydemir στο τανμπούρ και Χρήστος Μπάρμπας στο νέυ, από την Τουρκία και την Ελλάδα, φέρνουν στο φως μια κοινή μουσική παράδοση που ενώνει τους δύο λαούς μέσα από τα βάθη του χρόνου, παρουσιάζοντας τον νέο τους δίσκο «Το Βουνό και το Δέντρο». Ο καμβάς του παρελθόντος εμπλουτίζεται με πινελιές από νέα στοιχεία και σύγχρονες μουσικές συνθέσεις προσθέτοντας γοητεία στο εγχείρημα και αναζωογονώντας επί της ουσίας τις κοινές μουσικές ρίζες των δύο χωρών. Στη συναυλία συμμετέχει, επίσης, ο δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας, Στρατής Ψαραδέλλης.

Χορηγός: CYTAMOBILE VODAFONE
Χορηγός Φιλοξενίας: Kings hotel
Είσοδος ελεύθερη  


 

voicesoftheworld

ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 
Παρασκευή 23 Ιουνίου, 20:30
Μοναστήρι Παναγίας του Σίντη

 

Οι Φωνές του Κόσμου ταξιδεύουν στο σιωπηλό, αλλά προικισμένο με την ύψιστη ευλαλία της σιωπής μοναστήρι του Σίντη, αυτό που φιλοξενεί, μαζί με τις προσευχές και την κατάνυξη των πιστών, τις εικόνες, τους ήχους και τις μνήμες μιας περασμένης ζωής. Η Θεοδοσία Ρούσσου και οι μουσικοί της εμφυσούν νέα ζωή στο έρημο τοπίο, ερμηνεύοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο τραγούδια από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης, αλλά και το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε εφτά διαφορετικές γλώσσες. Τη συνοδεύει το σχήμα της από κιθάρες και έγχορδα.
Με τη συνεργασία και υποστήριξη των κοινοτήτων Σαλαμιού, Κελοκέδαρα, Πενταλιά και Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων.

Χορηγός: CYTAMOBILE VODAFONE
Χορηγός Φιλοξενίας: Mayfair

Φωτογραφία: Γιάννης Κουτσόλαμπρο
Είσοδος ελεύθερη 


kennedy

ΧΟΡΩΔΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ –  Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ
Παρασκευή 23 Ιουνίου, 20:00
Πλατεία Δημαρχείου

 

Φωνητικά σύνολα και χορωδίες από όλη την Κύπρο συμμετέχουν σε αυτή τη μουσική συνάντηση. Το Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Πάφου εδώ και 28 χρόνια. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει ο Σωτήρης Καραγιώργης (συνθέτης και μαέστρος).

Είσοδος ελεύθερη 

 


Screen Shot 2017-06-19 at 11.39.58

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ 
Σάββατο 24 Ιουνίου, 20:30
Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ

 

Γνωρίζουμε άραγε ο ένας τον άλλο στη μοιρασμένη Κύπρο του σήμερα; Ποιοι μύθοι και ποιες ιστορίες έπλασαν και σμίλεψαν το κοινό παρελθόν μας, το πολύμορφο και πολύχρονο; Πως οι τωρινές μας ιστορίες και αφηγήσεις  είναι επηρεασμένες από την παράδοση, το μεγάλωμά μας και τις κοινωνικές δομές που μας διέπουν;

Με εργαλείο την τέχνη του θεάτρου και τη δύναμη της προσωπικής και συλλογικής μνήμης, ο Achim Wieland και ο Μάριος Ιωάννου ξετυλίγουν με τη βοήθεια μιας ομάδας προσώπων-ερμηνευτών τα νήματα του βιωμένου χρόνου μέσα από έναν αέναο διάλογο, συνυφαίνοντας μαζί θολές θύμησες και ανεξίτηλες αναμνήσεις, ανείπωτες ιστορίες και ξεχασμένους μύθους, ανομολόγητες ενοχές και παλιά κρίματα. Μέσα απο θεματική έρευνα, το έργαστήριο ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες σε μια ειλικρινή και αντικειμενική ανταλλαγή ‘ψυχής’ που στόχο έχει να φέρει μια καινούργια προοπτική στον μεταξύ μας διάλογο. Ένα διάλογο που θα αποτελέσει μια θεατρική παράσταση με νήματα βαμμένα με όλα τα χρώματα της ανθρώπινης ζωής.

Η παράσταση είναι στην αγγλική γλώσσα (με εμβόλιμες λέξεις και φράσεις από την ελληνική, τουρκική, αρμένικη και μαρωνίτικη γλώσσα).

Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Achim Wieland, Μάριος Ιωάννου
Συνεργάτης δραματουργός: Ελλάδα Ευαγγέλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Izel Seylani, Μαριάννα Βούγα
Παραγωγή/Συντονισμός: Sossée Eskidjian
Με τη συνεργασία και στήριξη του Goethe Institute στη Λευκωσία.

Φωτογραφία: Goethe-Institut / Marcos Gittis
Είσοδος ελεύθερη


 

 

Αμφιθέατρο Τάλας

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ
Σάββατο 24 Ιουνίου, 20:30
Αμφιθέατρο Τάλας
 (Διάρκεια: 85’ (με διάλειμμα)

 

Στο πνεύμα του εμβληματικού συνθήματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 «Συνδεόντας Ηπείρους – Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς», η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου φιλοξενεί Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους καλλιτέχνες και παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα με πρώτη ύλη την αρμονία, τον ρυθμό και τη μελωδία.

Haydn: Overture to the opera L’isola disabitata, Hob. 28/9
Concerto for violin and piano in F major, Hob 18/6
Α. Baltas: 7 Cypriot traditional songs
Hoca: Cyprus Capriccio (Kibris Kapricyosu)
Σολίστ: Χάρης Χατζηγεωργίου (βιολί), Esra Poyrazoğlu Alpan (πιάνο)
Διευθύνει ο Ali Hoca

Είσοδος ελεύθερη 


 

Animafest_exibition engraving_SUZUKI Fumiko-Though,

16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMATION KYΠΡΟΥ «Όψεις του Κόσμου”
Σάββατο 24 Ιουνίου / 19:00 ( έναρξη φεστιβάλ)
Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή/ Πλατανίστεια 

 

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με τις σημαντικότερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο,  ταινίες από το Κυπριακό και το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, εκθέσεις και εργαστήρια (masterclasses) από διεθνείς προσωπικότητες του animation και παράλληλα αφιερώματα, συναυλίες και προβολές παιδικών ταινιών animation.

Το φετινό φεστιβάλ εστιάζει στην Ιαπωνία και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 και το EU JAPAN FEST  διοργανώνουν μια μεγάλη έκθεση σύγχρονης Ιαπωνικής Χαρακτικής στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία(21/6)  έκθεση παραδοσιακής Ιαπωνικής Χαρακτικής Ukiyo-e στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια (24/6), καθώς και αφιέρωμα στο Ιαπωνικό ανεξάρτητο σινεμά Animation και έκθεση με έργα του σημαντικότερου αντιπροσώπου των ημερών μας στο ανεξάρτητο Ιαπωνικό Animation Koji Yamamura. Προβολές στην Πάφο θα γίνουν επίσης στο  Τεχνόπολις 20 (25/6, 21:00)  και  Ξενοδοχείο Almyra (26/6, 21:00). Οι προβολές και οι παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ θα συνεχίσουν στην Λευκωσία, στο Αρχοντικό της Αξιοθέας, το Θέατρο ένα, την Πύλη Αμμοχώστου και το Πολιτιστικό Ιδρυμα της Τράπεζας Κύπρου.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.animafest.com.cy


 

 

This Month3

COMPAGNIE RETOURAMONT AERIAL DANCERS 
Κυριακή 25 Ιουνίου
Κάστρο Πάφου, 20:30
Διάρκεια: 45’

 

Με ένα θέαμα που εντυπωσιάζει, «Ο Χορός των Καρυάτιδων» αποτελεί μια παράσταση χορού στον αέρα, μπροστά από το Κάστρο της Πάφου. Μια εκρηκτική, παιγνιώδης παραγωγή η οποία, αξιοποιώντας την κίνηση, τα φώτα και τον ήχο, αλλάζει την προοπτική του ιστορικού κτηρίου. Η παράσταση έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Κάστρο της Πάφου, στο πλαίσιο της θεματικής Ταξιδιώτες του Κόσμου, από την ομάδα Retouramont. Ο Fabrice Guillot, καλλιτεχνικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, συνέθεσε μια χορογραφία που συναρπάζει καθώς εκτυλίσσεται στα ύψη, διερευνώντας νέα πεδία έκφρασης (και ύπαρξης, και παρουσίας, και κίνησης) ανάμεσα σε κτήρια και σώματα. Η ομάδα έχει συνεργαστεί με διάσημους χορογράφους και χορευτές καθώς και με καλλιτεχνικά ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς, και έχει δώσει παραστάσεις σε χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Η κινησιολογία που διέπει τις μανούβρες των χορευτών στον αέρα συνδέει τον κάθετο χορό με κινήσεις που παραπέμπουν σε ακροβάτες, σ ̓ ένα παιγνίδι που αλλάζει ριζικά την εικόνα του χώρου στον οποίο διαδραματίζεται.

Με την υποστήριξη και συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου
Είσοδος ελεύθερη 

 

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & Development by Fidelity PWS
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..