Aυτή την εβδομάδα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (17-23.07.2017)

\newsletter1

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΠΑΦΟΥ, 21:00
* Προσέλευση στο θέατρο πριν τις 20:45*

OIΔΙΠΟΔΑΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ του Σοφοκλή

● Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος,  το Θέατρο Δένδρο παρουσιάζει το αριστούργημα  Οιδίποδας Τύραννος του Σοφοκλή, σε μετάφραση Βαλεντίνας Ευθυβούλου και σκηνοθεσία Άντυ Παπαδημητρίου.  
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 αναδεικνύει μέσω του προγράμματος της το θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος που γεννήθηκε στην Πάφο και συνδιοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Σκηνογραφία/ενδυματολογία: Λάκης Γενεθλής
Μουσική: Αλέξανδρος Κοξαράς
Πρωταγωνιστούν η Στέλα Φυρογένη ως Ιοκάστη, ο Γιώργος Κυριάκου στον ομώνυμο ρόλο, ενώ η παραγωγή σηματοδοτεί την επιστροφή στο σανίδι μετά από καιρό του Σταύρου Λούρα και του Κούλλη Νικολάου.
Περισσότερες πληροφορίες: www.pafos2017.eu / www.greekdramafest.com / 7000 2414

[Εισιτήρια: €10 & €5 ] 
(€5 για μαθητές/φοιτητές, εθνοφρουρούς, συνταξιούχους, άνεργους)
Δωρεάν είσοδος για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο
▸ Πώληση εισιτηρίων: Περίπτερα SOEASY παγκύπρια, Musical Paradise, Περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο, Περίπτερο In N Out στο Παραλίμνι και ηλεκτρονικά www.SoldoutTickets.com.cy

Facebook Event | Video 


simson-petrol-117643 copy

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΤΩ ΠΑΦΟΥ, 8:00-11:00

KOΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΦΟΣ2017 

●Οι Χειμερινοί Κολυμβητές της Πάφου, μαζί με άλλα οργανωμένα σύνολα, διοργανώνουν ένα κολυμβητικό μαραθώνιο 3 χιλιομέτρων, με αφετηρία και τερματισμό τα Δημοτικά Μπάνια. Στόχος  είναι  ο  θαλάσσιος αγώνας να καθιερωθεί ως Μαραθώνιος Πάφος 2017, με το στίγμα των Χειμερινών Κολυμβητών , σε με μια ετήσια θαλάσσια δράση!
Στον μαραθώνιο κολύμβησης λαμβάνουν μέρος  οι Χειμερινοί Κολυμβητές της Πάφου, της  Γεροσκήπου, της  Πόλεως Χρυσοχούς, της Λεμεσού, οι Ναυαγοσώστες, το Σωματείο Δρομέων Στέλιος Κυριακίδης και όσοι άλλοι κολυμβητές επιθυμούν να συμμετάσχουν.

[ Ελεύθερη συμμετοχή ]
 Facebook Event 


1Yiannis Sakellis_Bridging Life and Death copy

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ, 20:30
(Διάρκεια: 60 λεπτά)

ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

● Αντλώντας έμπνευση από την έκθεση Η Ζωή μετά Θάνατον, η εκδήλωση  συνιστά μια διαδρομή στους Τάφους των Βασιλέων. Σε αυτούς τους μεγαλοπρεπείς τάφους, η σιωπή των νεκρών προσλαμβάνεται ως μουσική και έτσι ακριβώς επενδύει τη ζωή, μέσα από σχετικές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις.
Στον τρίτο από τους εμβληματικούς τάφους, θα πραγματοποιηθεί ένα ρεσιτάλ κιθάρας από τον Τιμόθεο Στυλιανίδη καθώς και αφήγηση-ερμηνεία από τη Μαρία Ανδρέου. Η παράσταση, με στοιχεία μυσταγωγίας, ρίχνει μια γέφυρα ανάμεσα στις πανάρχαιες θεματικές και, βεβαίως, τις πάγκοινες πραγματικότητες της ζωής και του θανάτου. Μέσω της μουσικής και της ερμηνείας, η ανθρώπινη δημιουργία παρεμβαίνει στη νεκρόπολη με κομμάτια που έχουν σαφή αναφορά στον θάνατο, όχι (ή όχι μόνο) ως τραγικό και τετελεσμένο γεγονός, αλλά ως καθοριστικό συντελεστή για μια καταφατική πρόσληψη και επιβεβαίωση της ζωής.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Τιμόθεος Στυλιανίδης

[ Είσοδος ελεύθερη ]

Facebook Event 

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & Development by Fidelity PWS
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..