AKAMAS ECO FILM FESTIVAL 2017

AKAMAS ECO FILM FESTIVAL 2017
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «ΑΚΑΜΑΣ 2017»

Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ2017, στο πλαίσιο του Akamas Project, ενός προγράμματος αειφόρου ανάπτυξης των κοινοτήτων της χερσονήσου Ακάμα, σας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Οικολογικού Κινηματογράφου «Ακάμας 2017», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9-13 Αυγούστου 2017, σε διάφορες κοινότητες του Ακάμα.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει βραβευμένα ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και ταινίες animation μικρού μήκους οικολογικού περιεχομένου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.
Οι προβολές θα γίνουν στις κοινότητες του Ακάμα: Νέο Χωριό, Δρούσεια, Πάνω Αρόδες, Πέγεια και Κάθηκας.

Οι προβολές θα αρχίζουν στις 8:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Ελληνικοί και αγγλικοί υπότιτλοι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Νέο Χωριό, Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017
Home, Yann Arthus-Bertrand (Γαλλία, 2009)
Τrailer
: https://www.youtube.com/watch?v=-GUeDISwZ3E

Home,-Yann-Arthus-Bertrandweb-

Το HOME είναι η πρώτη μεγάλη ταινία για την κλιματική αλλαγή, που παρέχει στους θεατές την ευκαιρία να δουν από μόνοι τους πώς μεταβάλλεται η γη. Πέρα από τις επιστημονικές εκθέσεις, τα διαγράμματα και τα γραφήματα, αυτή η ταινία είναι μια έμπνευση που μιλάει στις καρδιές μας και αγγίζει τις ψυχές μας. Γυρισμένη σχεδόν εξολοκλήρου με εναέρια πλάνα από διάφορα μέρη της γης, σε 54 χώρες και 120 τοποθεσίες, μας μεταφέρει σε ένα εκπληκτικό ταξίδι, αποτυπώνοντας την ασύγκριτη ομορφιά της γης, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ευαισθησία της. Η ταινία HOME είναι μια συναρπαστική συναισθηματική υπενθύμιση για το τι διακυβεύεται: η Γη, σε όλη της την ομορφιά, και οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτήν.


Δρούσια, Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017
Seed: The Untold Story, Taggart Siegel, Jon Betz (Αμερική, 2016)
Trailer: https://vimeo.com/169949370

Seed

Λίγα πράγματα στη Γη είναι τόσο θαυμαστά και ζωτικά όσο οι σπόροι. Υπήρξαν αντικείμενο λατρείας και προστασίας από την αρχή της ανθρωπότητας. Η ταινία “Seed: The Untold Story” ακολουθεί παθιασμένους κατόχους σπόρων που προστατεύουν την 12.000 ετών διατροφική μας κληρονομιά. Τον περασμένο αιώνα, το 94% των ποικιλιών σπόρων μας, έχει εξαφανιστεί. Καθώς οι εταιρίες βιοτεχνολογίας ελέγχουν σήμερα την πλειοψηφία των σπόρων, οι αγρότες, οι επιστήμονες, οι δικηγόροι και οι αυτόχθονες «συλλέκτες» σπόρων, δίνουν μια μάχη «Δαβίδ και Γολιάθ» για να υπερασπιστούν το μέλλον των τροφίμων μας. Σε μια τρυφερή και ενθαρρυντική ιστορία, αυτοί οι ήρωες αναζωπυρώνουν τη χαμένη σύνδεση με τον πιο πολύτιμο πόρο μας και αναβιώνουν μια κουλτούρα που συνδέεται με τους σπόρους.


Πάνω Αρόδες, Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017
The Day the Sun Fell, Aya Domenig (Ελβετία/Φινλανδία, 2015)
Trailer: https://vimeo.com/142856453

thedaythesunfell

Η σκηνοθέτης Aya Domenig, εγγονή ενός γιατρού που υπηρετούσε στον Ερυθρό Σταυρό κατά τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα το 1945, προσεγγίζει την εμπειρία του αποθανόντος παππού της, καταγράφοντας τη ζωή ενός γιατρού και πρώην νοσοκόμων που μοιράστηκαν την ίδια εμπειρία. Καθώς συγκεντρώνει τις αναμνήσεις και τις απόψεις αυτών των τελευταίων επιζώντων, συμβαίνει η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα και η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους, τον ακούραστο αγώνα ενάντια στην αποσιώπηση των πραγματικών ιατρικών και κοινωνικών επιπτώσεων της ατομικής βόμβας.


Πέγεια, Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017
Little bird and the Squirrel, Lena von Döhren (Ελβετία, 2014)
Trailer: https://vimeo.com/117083989

littlebird

Είναι φθινόπωρο. Στην άκρη ενός κλαδιού κρέμεται ένα κόκκινο φύλλο. Ένα μικρό μαύρο πουλί έρχεται να το ποτίσει. Ξαφνικά ένας σκίουρος κλέβει το ποτιστήρι του πουλιού. Το πουλί ακολουθεί τον θρασύ κλέφτη και αυτή είναι η αρχή μιας συναρπαστικής καταδίωξης μέσα στο δάσος. Αλλά πίσω από τα δέντρα η φλογερή κόκκινη αλεπού περιμένει την δική της κατάλληλη ευκαιρία…


Πέγεια, Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017
Yeladim, Nadav Nachmany (Ισραήλ, 2014)
Trailer: https://vimeo.com/170164265

valedim

Μια σύντομη ιστορία ενός χαρακτήρα που δημιουργεί και φροντίζει έναν σπόρο και προσπαθεί να τον βοηθήσει να μεγαλώσει.


Πέγεια, Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017
A world divided in two colors, Gabriela Martinez Garza, Jon Fernandez Lopez (Μεξικό 2015)
Trailer: https://vimeo.com/135401508
Ο κόσμος μας χωρίζεται ανάμεσα στη σοφή φύση και στην υπερβολική εκβιομηχάνιση, που λόγω της ανθρώπινης απερισκεψίας προκαλεί χάος και ρύπανση. Μήπως τα ζώα είναι αυτά που θα μας δείξουν τη διέξοδο;

aworlddivided-in-two


Πέγεια, Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017
The Bear, Avtandil Chachibaia (Αμερική, 2015)
Trailer:: https://vimeo.com/137034501
bear

Ένας διδακτικός μύθος για μια αρκούδα που προσπαθεί να εκδικηθεί τους ανθρώπους που πήραν τη ζωή της μητέρας του. Η ταινία εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις αξίες και το ένστικτο, καθώς η αρκούδα και ο άνθρωπος έρχονται αντιμέτωποι με φόντο τη φύση.


Πέγεια, Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017
The Change, Fabian Ribezzo (Ιταλία, 2011)
Trailer:: https://vimeo.com/75911282

thechange

Μοζαμβίκη. Ένα χωριό που ζει σε άψογη αρμονία με τη φύση αναστατώνεται από την εμφάνιση μιας μυστηριώδους σιδερένιας μηχανής που προκαλεί σοβαρές κλιματικές αλλαγές. Ποια θα είναι η συνύπαρξη για τους κατοίκους και τον νέο «επισκέπτη»; Η ταινία μικρού μήκους μεταφέρει ένα σύνθετο μήνυμα μέσα από τα κινούμενα σχέδια, εκπλήσσοντας και διασκεδάζοντας τους θεατές με τον πλούτο της εφευρέσεως και του ρυθμού πίεσης στο περιβάλλον. Η ταινία προσδιορίζει μια πορεία οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, για μια ισορροπημένη χρήση των φυσικών πόρων, χωρίς να αντικρούει την πρόοδο και την καινοτομία.


Πέγεια, Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017
Boer Jansen (Farmer Jack), Arjan Wilschut (Βέλγιο, Ιρλανδία, Ολλανδία, 2012)
Trailer:: https://vimeo.com/163322209

jack

Ο Jack Jansen είναι ένας ευτυχισμένος αγρότης που προσπαθεί να ζήσει το όνειρο που ο ίδιος και ο πατέρας του μοιράζονται: ένα μεγάλο αγρόκτημα με αγελάδες, κοτόπουλα και πρόβατα. Όταν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων πέφτουν ξαφνικά, παγιδεύεται στον φαύλο κύκλο του «παράγω περισσότερα για λιγότερα» και βλέπει το όνειρό του να καταρρέει. Ένας πωλητής και ένας επιστήμονας φαίνεται να έχουν λύση, αλλά αυτό θα θέσει τέλος στο πρόβλημά του; Ή θα μπορούσε η θεραπεία να είναι χειρότερη από την ασθένεια;


Κάθηκας, Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017
Waste Mandala, Alessandro Bernard, Paolo Ceretto (Ιταλία, 2015)
Trailer:: http://www.wastemandala.com

Waste-Mandala

Το Νεπάλ στη φαντασία των περισσοτέρων είναι μια γη με παρθένα φύση, ναούς και ιερούς τόπους. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν την άλλη πλευρά της εικόνας: μια γη κατεστραμμένη από το πλαστικό και τα σκουπίδια που παράγονται από τον μαζικό τουρισμό και την ταχεία εξάπλωση της κατανάλωσης σε έναν πολιτισμό που είναι ακόμα αρχαϊκός. Από το 2011, μια ομάδα εθελοντών, οι Πράσινοι Στρατιώτες, άρχισαν να συγκεντρώνουν τα σκουπίδια που εγκαταλείφθηκαν στις κορυφές των Ιμαλάιων και στις ιερές περιοχές του Νεπάλ. Σήμερα, μετά από χρόνια συλλογής σκουπιδιών, θέλουν να αφήσουν ένα μόνιμο σημάδι, να επαναπροσδιορίσουν ένα αρχαίο σύμβολο και να ανοικοδομήσουν την αρμονία και την ομορφιά, ξεκινώντας από κάτι που θεωρείται παγκοσμίως απόβλητο…


Κάθηκας, Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017
Mirages, Wendy Pillonel (Ελβετία, 2014)
Trailer:: https://vimeo.com/104412197

Mirages

Δεν έχει βρέξει για χρόνια και η Γη έχει ξεραθεί. Οι άνθρωποι ζουν σε βράχια. Μια μέρα, ο Riham βρίσκει τον πατέρα του να πεθαίνει στην έρημο. Το αγόρι αποφασίζει να ψάξει να βρει νερό για να τον σώσει. Η αδερφή του Marine θέλει να τον αποτρέψει, επειδή ο ήλιος κάνει τους ανθρώπους να τρελαίνονται. Ωστόσο, ένας μυστηριώδης μηχανικός υποστηρίζει ότι ξέρει που κρύβεται το νερό.


Κάθηκας, Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017
Second Wind, Sergey Tsys (Ρωσία, 2012)
Trailer:: https://vimeo.com/47512981

Mirages

Η Γη είναι πια ακατοίκητη. Δεν υπάρχει αέρας για να αναπνεύσει κανείς. Δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει βλάστηση. Αλλά κατά καιρούς ανάμεσα στα απόβλητα και τα άγονα εδάφη εμφανίζονται περίεργα μεταλλικά λουλούδια – σαν να είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια κάποιος να αναβιώσει τη νεκρή φύση.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Παραγωγή: Τεχνόπολις 20
Γενικός Συντονισμός Akamas Project: Ντανιέλλα Πιστέντη Μούγιαννου

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & Development by Fidelity PWS
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..