01
Ιούλ.
Δωρεάν
20:30
Πλατεία Κάστρου
Πλατεία Κάστρου

Πάφος,
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αέναα Ταξίδια

Σάββατο 1 Ιουλίου, 20:30
Μπάνια-Κάστρο Πάφου

Η θεαματική αυτή υπαίθρια εκδήλωση αποτελεί το καλοκαιρινό γεγονός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμανάκι και στο Κάστρο της Πάφου, πραγματεύεται και διερευνά ένα από τα κυρίαρχα θέματα του πολιτιστικού προγράμματος του Πάφος2017, το “Παγκόσμιοι Ταξιδιώτες”.
Οι συντελεστές της εκδήλωσης Αέναα Ταξίδια, χρησιμοποιούν το φυσικό στοιχείο, ως το  σκηνικό για την αφήγηση των ιστοριών τριών ταξιδιωτών που φτάνουν στην Πάφο από ΣΤΕΡΙΑ, ΘΑΛΑΣΣΑ και ΑΕΡΑ.
Ετοιμαστείτε για ένα υπερθέαμα πολυαισθητηριακών εικόνων μέσω προβολών, υψηλής ποιότητας ψηφιακής κινούμενης εικόνας, συνοδευόμενων από στιγμές ζωντανής απόδοσης κι ερμηνείας ποιητικού λόγου και τραγουδιού, τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική γλώσσα.
Ομάδες χορού, πλεούμενα, πομπές και παρελάσεις συνδυάζονται με ακροβατικές και θεαματικές δράσεις στον αέρα και τη θάλασσα με ειδικούς σχεδιασμούς φωτισμού, ήχου και πρωτότυπα ειδικά εφέ, γιορτάζοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Πάφου.

Η εκδήλωση είναι δημιουργία της Βρετανικής εταιρείας Walk the Plank, η οποία βρίσκεται πίσω από την τελετή έναρξης του Πάφος2017: Ένα έργο Τέχνης τον Ιανουάριο, σε συνεργασία με καλλιτέχνες της Πάφου.
Παραγωγή: Walk the Plank
Xορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Kαλλιτεχνική Ομάδα:
Σκηνοθεσία: Nick Clarke
Moυσική: Γιάννης Χατζηλοΐζου
Xορογραφία: Κλεά Πιτσιλλίδου
Σύνθεση Κειμένων:  Nick Clarke / Adam Strickson
Σύμβουλος Σενάριου: Γίωργος Ροδοσθένους
Εικαστικοί: Matt Vale /  Rob Vale (Illuminos)
Κοστούμια: Gwen Williams / Γιώργος Παπαδόπουλος
Xoρογράφία Παρέλασης / Περφόρμανς:  Manuela Benini

Διανομή:
Everyman: Aπόστολος Αποστολίδης
Ράζα: Πάολα Χατζηλαμπρή
Γίωργος: Γίωργος Κοψίδας
Bιολί: Sofia Kanter
Tραγούδι: Σάββας Χρυσοστόμου
Συμμετέχον οι χορευτές: Μαρίνα Ανδρέου, Άνθια Αβρααμίδου, Lesli Tilley Nicodemou, Μικαέλα Μιχαήλ, Βαλέρια Δραπέλα, Σοφιάννα Ζάμπα, Αγάθη Μενελάου, Μαρίνα Κλεάνθους,  Kiril Filipov και οι Αργυρώ Φιλιππίδου, Αντωνία Ρουμελιώτη, Tyler Booth, Γεωργία Χριστοδούλου,  Γεωργία Ταύρου, Πωλίνα Καπόνα, Αφροδίτη Επιφανείου, Elizabeth Andreeva, Ριάνα Νεοφύτου
Συμμετέχουν: η ομάδα Batukinio, ο Λαογραφικός Όμιλος Κτήμα  και τα “Σχολεία Εν Δράσει”
Χορός στον Αέρα: Fran Widdowson & Heliosphere by Dream Engine

 

Είσοδος Ελεύθερη

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
1 Ιουλίου, 2017
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , , , ,