02
Νοέ
17:00 — 18:00
Χάνι του Ιμπραήμ
Πάφος,
Φόρτωση Εκδηλώσεις
 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ανοιχτή Βιβλιοθήκη Μνήμης

Πέμπτη 2 & Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017
Χάνι του Ιμπραήμ (Διεύθυνση: Kωνσταντίνου Κανάρη, Πάφος)

Πρόκειται για μια σταχυολόγηση ιστοριών, ενθυμημάτων και αφηγήσεων από το Χάνι του Ιμπραήμ, την περιοχή και τη ζωή των ανθρώπων της. Τόσο η διαδικασία αυτής της σταχυολόγησης / συλλογής, όσο και μια σχετική έκθεση-ντοκουμέντο θα παρουσιαστούν εκεί μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου.
Επίσης, στην προσπάθεια να αναγεννηθεί ένας τόσο σημαδιακός χώρος και να επανενταχθεί λειτουργικά στην καθημερινότητα της Πάφου, πραγματοποιούνται δράσεις με “ανθρώπινα βιβλία”, δηλαδή ζωντανές ή ηχογραφημένες ιστορίες και αφηγήσεις οι οποίες συνιστούν καταθέσεις και μαρτυρίες για τη ζώσα μνήμη που ανασαίνει στο τοπίο. Στην ίδια κατεύθυνση, ένας υπαίθριος χώρος συλλογής ενθυμημάτων θα λειτουργήσει κοντά στο Τραπέζι της Ένωσης, δημιουργώντας μια ζωντανή βιβλιοθήκη μνήμης με αντικείμενα. Κύπριοι λογοτέχνες ανάμεσα στους οποίους ο Αντώνης Πιλλάς και ο Ulus Irkad, που έζησαν την Πάφο πριν τη διαίρεση, θα καταθέσουν τα δικά τους βιώματα, ενώ θα μοιραστούμε μνήμες και ιστορίες της πόλης.

Με τη συνεργασία του Europe Direct Πάφου
Χορηγός Φιλοξενίας: Aliathon Holiday Village

Είσοδος ελεύθερη


Αναλυτικό Πρόγραμμα για την ‘’Ανοικτή Βιβλιοθήκη Μνήμης’’

2 Νοεμβρίου 2017
Χάνι του Ιμπραήμ, 17:00

 • Έκθεση Φωτογραφίας: Φωτογραφικό ντοκουμέντο πριν, κατά τη διάρκεια και μέτα την αποκατάσταση του Χανίου (σε slide show) / Φωτογράφος: Εργκενζ Koρμκαζελ
 • Προβολή Βίντεο Ντοκουμέντο:Συνεντεύξεις από ανθρώπους που είχαν σχέση με το περιβάλοντα χώρο του Χανίου σε διαφορετικές χρονικές περιόδους: Λαουρης (Πελεκάνος), Χριστακης (Παπλωματάς), Γιωργος (Καρεκλάς), Γίαννης Κουτσόλαμπρος, Δημήτρης Λουκαίδης, Νίκη Χρίστου. Εργκενζ Κορμαζελ.
 • Ζωντανή Βιβλιοθήκη: Λαούρης (Πελεκάνος), Χριστάκης (Παπλωματάς), Ciler Mehmemet (κάτοικος Μουτταλου), Hallil Ompasi (κάτοικος Μουτταλου), Koτσόλαμπρος Γιάννης. Νίκη Χρίστου (κόρη εργαζομένου στο Χάνι).
 • Έκθεση: Ενθυμημάτων στο τραπέζι της Ένωσης

_________________

3 Νοεμβρίου 2017
Χάνι του Ιμπραήμ, 17:00-19:00

 • Ξενάγηση: Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο χώρο του Χανιού από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Λουκαΐδη και θα γίνουν αναφορές από τον κύριο Κουτσόλαμπρο σχετικά με την όλη διαδικασία και την προσπάθεια επαναφοράς του χώρου σε ζωντανό σημείο αναφοράς.
 • Ανοικτή συζήτηση: «Οι μνήμες μέσα από τη λογοτεχνία» (Συζήτηση με κύπριους λογοτέχνες)
  Συντονισμός από τον κύριο Ανδρέα Πετρίδη
 • Παράλληλα θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας:
  Φωτογραφίκο ντοκουμέντο πριν, κατά τη διάρκεια και μέτα την αποκατάσταση του Χανίου (σε slide show)
  Φωτογράφος: Εργκενζ Koρμαζελ
 • Προβολή Βίντεο Ντοκουμέντο: Συνεντεύξεις από ανθρώπους που είχαν σχέση με το περιβάλοντα χώρο του Χανίου σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.(Λαουρης (Πελεκάνος), Χριστακης (Παπλωματάς), Γιώργος (Καρεκλάς), Γιάννης Κουτσόλαμπρος, Δημήτρης Λουκαίδης, Νίκη Χρίστου, Εργκενζ Κορκμαζελ
 • Έκθεση: Ενθυμημάτα (στο τραπέζι της Ένωσης)

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
2 Νοεμβρίου, 2017
Κατηγορία Εκδήλωση: