04
Ιούλ.
Δωρεάν
10:00 — 20:00
Παλιά Ηλεκτρική Πάφου
Παλιά Ηλεκτρική

Πάφος,
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Ζωή μετά Θάνατον

H έκθεση θα είναι ανοικτή από τις  4 Ιουλίου μέχρι τις 30 Ιουλίου, καθημερινά 10:00 – 13:00 & 16:00 – 20:00.

Η σημαίνουσα αυτή έκθεση,  συνεργασία των  Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης Πάφος2017 και Aarhus 2017,  αποτελεί μια πολιτισμική προσέγγιση της διατήρησης της ανάμνησης των τεθνεώτων, μέσα από την τέχνη και τις ταφικές παραδόσεις στην Κύπρο.
Η έκθεση πραγματεύεται τις παραδόσεις αυτές από την Αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, ενώ  υπάρχουν ιδιαίτερες αναφορές  σε  άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες,   καθώς και τμήμα αφιερωμένο στις σχέσεις με τους Αγίους Τόπους, με τη Δανία και τo Aarhus 2017.

Την ευθύνη της  διοργάνωσης στην Κύπρο έχει η  Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών,   σε επιμέλεια των  Δρ. Χαράλαμπου Χοτζάκογλου και Δρ. Ιωάννη Ηλιάδη, ενώ για το Μουσείο Moesgaard τη γενική ευθύνη έχει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Aarhus και επικεφαλής του Τμήματος Εθνογραφίας,  Δρ. Ton Otto.

Η έκθεση φιλοξενεί ιερά κειμήλια και εκθέματα από σημαντικούς φορείς και ιδιώτες συλλέκτες, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει έργα σύγχρονης τέχνης από την Κύπρο και τη Δανία, τα οποία παρουσιάζουν τις σύγχρονες απόψεις σχετικά με τη ζωή μετά θάνατον,  διαμέσου της κοσμοθεωρίας σύγχρονων καλλιτεχνών. Tη Δανέζικη συμμετοχή στην έκθεση επιμελούνται  οι Ane Bonde Rolsted  και Ditte Lyngkaer Pedersen και σε αυτή λαμβάνουν μέρος από την Κύπρο οι Γιάννος Οικονόμου, Ρήνος Στεφανή, Susan Vargas και Ergenz M. Korkmazel.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο και στη Δανία στο Μουσείο Moesgaard.

Είσοδος ελεύθερη

Λεπτομέρειες

Αρχή:
4 Ιουλίου, 2017 @ 10:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση: