14
Ιούλ.
€10-€15
20:30 — 21:30
Πλατεία Κάστρου
Πλατεία Κάστρου

Πάφος,
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μύθοι της Γαλάτειας

Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Ιουλίου 2017
Πλατεία Κάστρου, 20:30
Διάρκεια 60’

Ο μύθος της Γαλάτειας, ιδρυτικός για την ιστορία της Πάφου, τοποθετημένος στις  ρίζες του τόπου, αποτελεί ένα κεντρικό μοτίβο του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού. Δίνοντας πνοή στο άγαλμα,  δηλαδή τη Γαλάτεια, η θεά Αφροδίτη ανταποκρίνεται στις παρακλήσεις του γλύπτη Πυγμαλίωνα, που έχει ερωτευτεί το δημιούργημά του,  και του επιτρέπει να σμίξει με την ενσάρκωση του , με αποτέλεσμα να γεννηθεί ο Πάφος, το όνομα του οποίου φέρει η πόλη της Πάφου.
Η Dancecyprus Company, εμπνέεται από τον μύθο και παρουσιάζει ένα νεοκλασικό μπαλέτο, σε χορογραφία του Davide Bombana και μουσική του βραβευμένου Εσθονού συνθέτη Arvo Pärt.  Στην παραγωγή συμμετέχουν οι χορευτές από Κύπρο και Ιταλία:  Βίκη Κάλλα, Αλεξία Κουτζής, Μέλανη Λάμπρου, Αναστασία Πασχάλη, Φούλη Στυλιανίδου, Ράνια Χαραλαμπίδου, Joseph Caldo, Luca Cesa, Artan Dirmishi, Roberto Doveri, Francesco Moro, Nicola Simonetti και οι Dancecyprus Juniors,

Mε τη συμμετοχή κλιμακίου 25 μουσικών από την Ορχήστρα Δωματίου Κύπρου (Cyprus Chamber Orchestra) και τον Philip Kohnke (lead percussionist) από τη Συμφωνική Ορχήστρα Staatsoper Hannover.
Διευθύνει ο κ. Άλκης Μπαλτάς.

Μουσική του βραβευμένου Εσθονού συνθέτη Arvo Pärt με τα έργα: ‘Sindone’, ‘Sarah was 90 years old’, ‘Festina Lente’, ‘Lennart’, ‘Alina’, ‘Lamentate’, Summa’, ‘Fratres’ ‘Homage to Benjamin Britten’ και ‘Mein Weg’.

Είσοδος: €15 και €10

Αγορά Εισιτηρίων 
Φωτογραφία: 
Alain Honorez

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Ιουλίου, 2017
Κόστος:
€10-€15
Κατηγορία Εκδήλωση: