13
Αυγ
Δωρεάν
20:00 — 22:00
Κάθικας
Κάθικας

Πάφος,
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Akamas Eco Film Festival/ Waste Mandala, Mirages & Second Wind

 Πρόγραμμα ταινιών: Μικρής διάρκειας ταινίες

Κάθηκας, Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017
Waste MandalaAlessandro BernardPaolo Ceretto 
(Ιταλία, 2015)
Trailer:http://www.wastemandala.com

Το Νεπάλ στη φαντασία των περισσοτέρων είναι μια γη με παρθένα φύση, ναούς και ιερούς τόπους. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν την άλλη πλευρά της εικόνας: μια γη κατεστραμμένη από το πλαστικό και τα σκουπίδια που παράγονται από τον μαζικό τουρισμό και την ταχεία εξάπλωση της κατανάλωσης σε έναν πολιτισμό που είναι ακόμα αρχαϊκός. Από το 2011, μια ομάδα εθελοντών, οι Πράσινοι Στρατιώτες, άρχισαν να συγκεντρώνουν τα σκουπίδια που εγκαταλείφθηκαν στις κορυφές των Ιμαλάιων και στις ιερές περιοχές του Νεπάλ. Σήμερα, μετά από χρόνια συλλογής σκουπιδιών, θέλουν να αφήσουν ένα μόνιμο σημάδι, να επαναπροσδιορίσουν ένα αρχαίο σύμβολο και να ανοικοδομήσουν την αρμονία και την ομορφιά, ξεκινώντας από κάτι που θεωρείται παγκοσμίως απόβλητο…


Κάθηκας, Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017
Mirages, Wendy Pillonel (Ελβετία, 2014)
Trailer::
 https://vimeo.com/104412197

Δεν έχει βρέξει για χρόνια και η Γη έχει ξεραθεί. Οι άνθρωποι ζουν σε βράχια. Μια μέρα, ο Riham βρίσκει τον πατέρα του να πεθαίνει στην έρημο. Το αγόρι αποφασίζει να ψάξει να βρει νερό για να τον σώσει. Η αδερφή του Marine θέλει να τον αποτρέψει, επειδή ο ήλιος κάνει τους ανθρώπους να τρελαίνονται. Ωστόσο, ένας μυστηριώδης μηχανικός υποστηρίζει ότι ξέρει που κρύβεται το νερό.


Κάθηκας, Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017
Second Wind, Sergey Tsys (Ρωσία, 2012)

Trailer:https://vimeo.com/47512981

Η Γη είναι πια ακατοίκητη. Δεν υπάρχει αέρας για να αναπνεύσει κανείς. Δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει βλάστηση. Αλλά κατά καιρούς ανάμεσα στα απόβλητα και τα άγονα εδάφη εμφανίζονται περίεργα μεταλλικά λουλούδια – σαν να είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια κάποιος να αναβιώσει τη νεκρή φύση.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Παραγωγή: Τεχνόπολις 20
Γενικός Συντονισμός Akamas Project: Ντανιέλλα Πιστέντη Μούγιαννου

_______________________________________________

AKAMAS ECO FILM FESTIVAL 2017
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «ΑΚΑΜΑΣ 2017»

Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ2017, στο πλαίσιο του Akamas Project, ενός προγράμματος αειφόρου ανάπτυξης των κοινοτήτων της χερσονήσου Ακάμα, σας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Οικολογικού Κινηματογράφου «Ακάμας 2017», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9-13 Αυγούστου 2017, σε διάφορες κοινότητες του Ακάμα.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει βραβευμένα ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και ταινίες animation μικρού μήκους οικολογικού περιεχομένου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.
Οι προβολές θα γίνουν στις κοινότητες του Ακάμα: Νέο Χωριό, Δρούσεια, Πάνω Αρόδες, Πέγεια και Κάθηκας.

Οι προβολές θα αρχίζουν στις 8:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Ελληνικοί και αγγλικοί υπότιτλοι

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Αύγουστος 13, 2017
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση: