02
Δεκ
Δωρεάν
19:00 — 20:00
Αττικόν
Attikon Cinema,

Πάφος,
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Yφαίνοντας την ευρώπη: «Ο Κόσμος ως στοχασμός»

EΓΚΑΙΝΙΑ: OIKIA SHELLEY 02.12.2017, 18:00 & ATTIKON 02.12.2017, 19:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:
ΑΤΤΙΚΟΝ: 2 – 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 | 16:00-19:00
ΟΙΚΙΑ SHELLEY  | 2, 3, 6, 9, 10, 13, 16 – 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 | 16:00-19:00
* Η έκθεση θα είναι κλειστή στις 25,26,31 Δεκεμβρίου 2017 και 1&2 Ιανουαρίου 2018

To project καταπιάνεται με την τέχνη της υφαντικής και εξετάζει κριτικά όψεις που σχετίζονται με την ιστορία και τη σημειωτική της.
Η υφαντική αποτελεί μια από τις παλαιότερες τέχνες στον κόσμο. Τι μπορεί να προσφέρει η ιστορική γλώσσα της υφαντικής στις σύγχρονες εικαστικές πρακτικές, ιδιαίτερα όσες βασίζονται στην ψηφιακή τεχνολογία, όπως είναι τα Νέα Μέσα και η Διαδικτυακή Τέχνη; Είναι γεγονός ότι η ιστορία της τέχνης έχει επιδεικτικά αγνοήσει την υφαντική, το κέντημα, το πλέξιμο και άλλες οικιακές χειροτεχνίες ως γυναικείες δουλειές που δεν αξίζουν το status των “υψηλών” ή Καλών Τεχνών.
Ως εκ τούτου, η έκθεση διερευνά το ζήτημα της γυναικείας εργασίας και του ρόλου της γυναίκας και των “γυναικείων πρακτικών” στην ιστορία της τέχνης. Αρχίζοντας από τη σύγκριση της υφαντικής με την πολιτική διακυβέρνηση του Πλάτωνα, η μεταφορική έκφραση “Υφαίνοντας την Ευρώπη” θέτει το ζήτημα της συγκρότησης της ευρωπαϊκής ταυτότητας και την ανάγκη να εξεταστούν τα εννοιολογικά, πολιτικά και κοινωνικά νήματα που εξυφαίνουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

To project περιλαμβάνει έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης Κυπρίων και ξένων εικαστικών με διεθνή παρουσία, των οποίων η δουλειά περιλαμβάνει τη χρήση νέων μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών, διαλέξεις και συζητήσεις, workshop για το πλέξιμο ως θεραπευτική δραστηριότητα, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ και μια ειδική περιοδική έκδοση.

Στην έκθεση συμμετέχουν σημαντικά ονόματα της διεθνούς εικαστικής σκηνής, μεταξύ των οποίων η Κimsooja, o Johan Grimonperz, η Cat Mazza, η Sabrina Gschwandtner, o Fernando Sanchez Castillo, η Cristina Lucas, η Λουκία Αλαβάνου, η Eva Borner, η Francesca Fini, η Anne Wilson, η Janis Jefferis, η Diane Wood Conroy, η Sarah-Joy Ford, ο Νίκος Γυφτάκης, αλλά και νέοι και καταξιωμένοι Κύπριοι εικαστικοί, μεταξύ των οποίων οι Αναστασία Μηνά, Χρίστος Αβραάμ, Γιάννης Σακέλλης, Κυριάκος Κουσουλίδης, Άννα Λυτρίδου, Μιχάλης Χαραλάμπους, Ελένη Νικοδήμου, Ερατώ Χατζησάββα.

Επιμέλεια – Σύλληψη: Έφη Κυπριανίδου
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έκθεσης: Μυρτώ-Μαρία Βορεάκου
Συντονισμός: Γιάννης Σακέλλης, Μυρτώ-Μαρία Βορεάκου, Έφη Κυπριανίδου
Χορηγός: K.Ellinas Energy
Mε την υποστήριξη: Papoutsanis, Leptos, Maven Consulting
Χορηγός Επικοινωνίας: Φιλελεύθερος, φιλgood

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λεπτομέρειες

Αρχή:
2 Δεκεμβρίου, 2017 @ 19:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση: