Ανοικτή Πρόσκληση για συμμετοχή στην παραγωγή «Αέναα Ταξίδια» (Mεγάλη Καλοκαιρινή Εκδήλωση)2

Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 και ο εταίρος του Walk the Plank (βρετανική ομάδα ειδικών στις υπαίθριες τέχνες) αναζητούν: 

  1. Μια Κύπρια ηθοποιό / καλλιτέχνη voicer over
  2. θεατρικές ομάδες και φοιτητές κολλεγίων / πανεπιστημίων
  3. για σχολεία και κοινωνικές ομάδες
  4. 20 επαγγελματίες / ημιεπαγγελματίες χορευτές
  5. Έναν Κύπριο ηθοποιό

για την προγραμματισμένη παραγωγή «Αέναα Ταξίδια», μια υπαίθρια θεατρική παράσταση ευρείας κλίμακας που θα παρουσιαστεί την 1η Ιουλίου 2017 στην περιοχή του Κάστρου και του Λιμανιού της Πάφου, στα πλαίσια του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017.

Στη μακραίωνη ιστορία της, η Πάφος έχει προσελκύσει μια πληθώρα από διαφορετικούς ταξιδιώτες. Πολλοί ήταν περαστικοί, ενώ άλλοι υπέκυψαν στη γοητεία της Αφροδίτης, που αναδύθηκε από τους απαλούς αφρούς της θάλασσάς της, κι έμειναν εδώ. Όπως και πολλά άλλα μεσογειακά νησιά, υπήρξε καταφύγιο, χώρος αφήγησης και στρατηγικό σημείο. Τόπος σύνδεσης και έντασης ταυτόχρονα… από τον ελληνικό πολιτισμό μέχρι την οθωμανική αυτοκρατορία, μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Το Κάστρο διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο, αναδεικνύοντας τις ιστορίες τριών ταξιδιωτών από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, μέσα από προβολές και ψηλής ποιότητας ψηφιακά κινούμενα σχέδια και χαρτογράφηση. Τα πιο πάνω στοιχεία συνοδεύονται από δραματικές κορυφώσεις που περιλαμβάνουν ποιητική αφήγηση και τραγούδι, στα αγγλικά και στα ελληνικά, μαζική χορογραφία, παράσταση υπό μορφή πομπής, ακροβατικά, θέαμα με νερά, δυναμικό σχεδιασμό φωτισμού και ήχου, υπό τη συνοδεία πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης και εκπληκτικών ειδικών εφφέ, καθώς και φινάλε με πυροτεχνήματα.

  1. Ρόλος: Ταξιδιώτης από αέρος VO (Αρχέτυπος χαρακτήρας: Ο Φροντιστής)

Υπό τους ήχους αστραπής και βροντής, ο ταξιδιώτης από αέρος ανεβαίνει προς τον ουρανό και υπερίπταται πάνω από το κοινό. Η βουή του ανέμου γεμίζει τον χώρο και γίνεται ένα με τη μουσική υπόκρουση. Ένας ακροβάτης, που αντιπροσωπεύει τη φυσική της παρουσία, αρχίζει να στριφογυρίζει. Ακούγεται η ήρεμη φωνή της. Πλημμυρίζει τον χώρο με γαλήνη, εξυμνεί το νησί, συνδέοντας ηπείρους, γεφυρώνοντας πολιτισμούς. Ο ταξιδιώτης από αέρος απομακρύνεται σιγά σιγά.

Φύλο: Γυναίκα

Ηλικία: 35-45 ετών

Γνωρίσματα φωνής: Ζεστή, αποπνέει εγκυρότητα και αυτοπεποίθηση.

Συνάντηση: 12 Απριλίου 2017

Τόπος: Προς επιβεβαίωση

Αμοιβή: Προς συζήτηση

Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση

Αν ενδιαφέρεστε για τον πιο πάνω ρόλο, παρακαλούμε όπως αποστείλετε το βιογραφικό σας μαζί με ηχητικό showreel στην ηλεκτρονική διεύθυνση clare@walktheplank.co.uk.

  1. Ρόλος: Ερμηνευτές στο Κάστρο

Το Κάστρο υποδέχεται έναν ταξιδιώτη που φθάνει από την ξηρά. Η πόρτα του Κάστρου ανοίγει. Εξέρχονται σημαιοφόροι, χωρίζονται σε δύο ομάδες και παίρνουν τις θέσεις τους σε κάθε πλευρά του Κάστρου. Εκτελούν μια χορογραφία της οποίας η μουσική επένδυση έχει δραματικό χαρακτήρα. Ανάβουν φωτιές σε ένδειξη εορτασμού, καθώς ξετυλίγονται οι ιστορίες των ταξιδιωτών.

Οι ερμηνευτές του Κάστρου θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της παράστασης, συμμετέχοντας σε εργαστήρια πριν από τη βδομάδα που προηγείται της παράστασης. Τα εργαστήρια αυτά θα παρέχουν στους ερμηνευτές του Κάστρου τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παράσταση.

Σας ενδιαφέρει;

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής θα προβεί σε παρουσίαση της παράστασης, κατά την οποία θα περιγράψει τις ευκαιρίες αυτές σε σας και τους φοιτητές / την ομάδα σας. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 13 Απριλίου.

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στις 5, 6 ή 7 Ιουνίου και οι πρόβες στον χώρο της παράστασης θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουνίου.

Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική για όλους τους ερμηνευτές και συμμετέχοντες ως εξής:

Τεχνική πρόβα: 29 Ιουνίου

Τελική ενδυματολογική πρόβα: 30 Ιουνίου

Παράσταση: 1η Ιουλίου

Αναζητούμε τόσο γυναίκες όσο και άνδρες ηλικίας 16+

Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση

Αν ενδιαφέρεστε για τους πιο πάνω ρόλους, παρακαλούμε όπως αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: info@pafos2017.eu

  1. Μέλη Πομπής

Τα μέλη της πομπής θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία από τις δύο πομπές που θα περιλαμβάνει η παράσταση. Η κάθε πομπή θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε σχετικά εργαστήρια υπό την καθοδήγηση παγκοσμίας κλάσης χορογράφου, όπου θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν σκηνικά αντικείμενα ώστε να δώσουν ζωή στην παράσταση.

Τα εργαστήρια αυτά θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 26 και 29 Ιουνίου

Τελική ενδυματολογική πρόβα στον χώρο της παράστασης: 30 Ιουνίου

Παράσταση: 1η Ιουλίου

Πρόκειται για μια θαυμάσια ευκαιρία για τοπικές ομάδες να συμμετέχουν και να ζήσουν από κοντά τη θεαματική αυτή παράσταση.

Σας ενδιαφέρει;

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής θα προβεί σε παρουσίαση της παράστασης, περιγράφοντας τις ευκαιρίες για σας και τους φοιτητές / την ομάδα σας. Οι παρουσιάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 13 Απριλίου.

Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε 100 συμμετέχοντες από διάφορες ομάδες / σχολεία της τοπικής κοινότητας της Πάφου.

Οι συμμετέχοντες μπορεί να είναι άνδρες ή γυναίκες και πρέπει να είναι ηλικίας 11+.

Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση

Αν ενδιαφέρεστε για τους πιο πάνω ρόλους, παρακαλούμε όπως αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση info@pafos2017.eu και θα προβούμε σε διευθετήσεις ώστε ο καλλιτεχνικός διευθυντής να παρουσιάσει την παράσταση στην ομάδα / στους φοιτητές σας.

  1. 20 επαγγελματίες / ημιεπαγγελματίες χορευτές

Η χορογραφία θα αφουγκράζεται το ευρύτερο καλλιτεχνικό όραμα και την αφήγηση του έργου, μέσω των δυνατών θεματικών που προβάλλουν οι ιστορίες των ταξιδιωτών. Η χρήση σκηνικών αντικειμένων στα πλαίσια της χορογραφίας θα συσχετίσει ακόμη περισσότερο τη χορευτική ερμηνεία με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και θα συμβάλει στην κορύφωση των δραματικών στιγμών με φόντο οπτικό υλικό που θα προβάλλεται στο Κάστρο.

Οι χορευτές θα εργαστούν με ντόπιο χορογράφο τις βδομάδες πριν από την παράσταση και θα έχουν την υποχρέωση να συμμετάσχουν σε πρόβες τα ακόλουθα σαββατοκύριακα του Ιουνίου: 3-4, 10-11, 17-18 και 24-25.

Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική για όλους τους χορευτές ως εξής:

Τεχνική πρόβα: 29 Ιουνίου

Τελική ενδυματολογική πρόβα: 30 Ιουνίου

Παράσταση: 1 Ιουλίου

Σας ενδιαφέρει;

Οι ακροάσεις θα λάβουν χώρα στις 12 Απριλίου 2017.

Ο τόπος πραγματοποίησής τους θα επιβεβαιωθεί αργότερα.

Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση

Αν ενδιαφέρεστε για τον πιο πάνω ρόλο, παρακαλούμε όπως αποστείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση clare@walktheplank.co.uk.

  1. Κύπριος ηθοποιός

Ρόλος: Ταξιδιώτης από θαλάσσης (Αρχέτυπος χαρακτήρας: Ο Εραστής)

Φίλος ή εχθρός! Ένα πλοίο ταξιδεύει αργά περνώντας το Κάστρο της Πάφου, κατευθυνόμενο προς το λιμάνι. Γιατί βρίσκεται εδώ; Οι ερμηνευτές στο Κάστρο ηχούν συναγερμό και το Κάστρο οχυρώνεται. Με την άφιξη του πλοίου εμφανίζεται στα ξάρτια μια μοναχική φιγούρα.

Το Κάστρο δέχεται επίθεση καθώς ο ταξιδιώτης από θαλάσσης δηλώνει τον σκοπό της επίσκεψής του.

Μια φωνή διασχίζει τον αέρα, καθώς από μακριά φθάνει ένας άλλος ταξιδιώτης που θα διαδραματίσει τον ρόλο του ειρηνικού διαμεσολαβητή.

Ο ταξιδιώτης από θαλάσσης βιώνει μια αποκάλυψη, και αποδέχεται το κακό που έχει κάνει.

Η γιορτή ξεκινά, καθώς το πλοίο χάνεται στον ορίζοντα.

Φύλο: Άνδρας

Ηλικία: 30-45 ετών

Γλώσσα: Ελληνικά και Αγγλικά

Χαρακτηριστικά: Ηδονιστής, απερίσκεπτος, παράλογος και κυριευμένος από εμμονές

Ακρόαση: 12 Απριλίου 2017

Τόπος: Προς επιβεβαίωση

Αμοιβή: Προς συζήτηση

Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση

Αν ενδιαφέρεστε για τον πιο πάνω ρόλο, παρακαλούμε όπως αποστείλετε το βιογραφικό σας με λεπτομέρειες για την πείρα σας ως ηθοποιός στην ηλεκτρονική διεύθυνση clare@walktheplank.co.uk.

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..