Pafos2017 open call for dancers

Ανοιχτή πρόσκληση προς χορευτές για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Χωρική Αντίστιξη», Έργο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017

Επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές χορού καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο πρόγραμμα «Χωρική Αντίστιξη» (“Spatial Counterpoint”), Έργο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 12 και 13 Ιουλίου 2017 σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης της Πάφου.

ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ

Μια διαφορετική ιστορία είναι κρυμμένη πίσω από κάθε χώρο, ένα σπίτι, μια πλατεία, ένα δρόμο. Στο πνεύμα του «Ανοιχτού Εργοστασίου Πολιτισμού», τρεις σύγχρονες χορευτικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε υπαίθριες, ασυνήθιστες και μη-θεατρικές τοποθεσίες, με διεθνούς φήμης χορογράφους και χορευτές από την Κύπρο, οι οποίοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια δημιουργική συνεργασία με ειδικούς της Αρχιτεκτονικής. Οι εξωτερικοί χώροι που έχουν επιλεγεί θα παρέχουν την απαραίτητη έμπνευση για τους χορογράφους που θα σχεδιάσουν τις παραστάσεις σε συνεργασία με άλλους εταίρους και εθελοντές. Δύο από τις παραστάσεις θα ασχοληθούν με την αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης μέσω της αρχιτεκτονικής, του χορού και της αλληλεπίδρασης μεταξύ συγκεκριμένων προσώπων και ευρύτερων κοινωνικών ομάδων.

Η Χορογραφία συναντά την Αρχιτεκτονική και δημιουργείται μια ιστορία, ένα απρόσμενο συμβάν, μια κινούμενη χορευτική εμπειρία και μια εικαστική παρέμβαση στο τοπίο της πόλης της Πάφου. Η πόλη γίνεται μια μεγάλη υπαίθρια σκηνή, η οποία φιλοξενεί έργα εμπνευσμένα από την ίδια και υποδέχεται τους πολίτες-θεατές της, μαζί με τους οποίους θα επαναπροσδιορίσουν την ουσία και την υπόσταση διαφόρων περιοχών.

Η έλλειψη κατάλληλων τοποθεσιών αλλά ταυτόχρονα η ύπαρξη πρώτων υλών στα σημεία αυτά, εντάσσει το project στο πρόγραμμα και την φιλοσοφία της αστικής ανάπλασης της πόλης, όπου το placemaking (δημιουργία χώρου) χρησιμοποιείται ως μια σύγχρονη παρέμβαση σε δημόσιους χώρους. Σκοπό έχει να δημιουργήσει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ θεατών-πολιτών με την πόλη τους.

Η Έρικα Χαραλάμπους (UK/CY) έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του προγράμματος, με τον Αιμίλιο Κουτσοφτίδη (UK/CY) ως υπεύθυνο αρχιτέκτονα, οι οποίοι συνεργάζονται με τους χορογράφους Lili Μ Rampre (SL/BE), Katja Mustonen (FIN/DE) και τους χοροδιδάσκαλους Γεώργιο Πιλλά (CY/ΗΠΑ), Ann-Sylvia Clarke (ΗΠΑ/NO). Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το MACoDE (Master of Contemporary Dance and Education) του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Φρανκφούρτης και με το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις, στην Πάφο.

ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 13 Απριλίου 2017, μεταξύ 10:00 – 13:00, από τους χορογράφους του προγράμματος Lili M. Rampre (SL/BE), Katja Mustonen (FIN/DE) και Έρικα Χαραλάμπους (UK/CY) και τον χορευτή και καθηγητή χορού Γεώργιο Πιλλά (CY/ΗΠΑ) στη σχολή χορού Σκεύης Μενελάου στην Πάφο (Λεωφ. Νικολάου Νικολαΐδη 22, 1ος Όροφος).

ΠΡΟΒΕΣ/ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι πρόβες θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 4 – 11 Ιουλίου 2017.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν 12 και 13 Ιουλίου 2017.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Στις ακροάσεις μπορούν να λάβουν μέρος επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές χορού (ηλικίας 18 και άνω).

Η παρουσία τους σε όλες τις πρόβες είναι απαραίτητη όπως και η συμμετοχή και στις δύο ημέρες παραστάσεων.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ

Για συμμετοχές, παρακαλούμε όπως στείλετε το βιογραφικό σας σε ηλεκτρονική μορφή, με μια συνοδευτική επιστολή όπου θα αναφέρεται κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό σας και την χορευτική σας εμπειρία στο: cultureinpafos@gmail.com

Παρακαλούμε στο εμαιλ να συμπεριλάβετε όνομα, ηλικία, ολόσωμη φωτογραφία, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, όπως και επίσης ένα σύντομο βίντεο, ως δείγμα της δουλειάς σας (από χορευτικό ρεπερτόριο ή και αυτοσχεδιασμό – το υλικό μπορεί να είναι και αμοντάριστο) διάρκειας το πολύ 2 λεπτών μέσω wetransfer ή μέσω υπερσυνδέσμου από youtube ή vimeo.

Όσοι επιλεχθούν θα λάβουν χρηματική αμοιβή, per diem, για την συμμετοχή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 99753089 και 99818436.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 6 Απριλίου, 2017.

_________________________________________
*Photos by: Kaya Kolodziejczyk, MA CoDE Alumni, 2nd generation 2009-2011, Spatial Games in Frankfurt for TanzSprint 2010/2011

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..