Ατζέντα Εκδηλώσεων 2/10/17 - 8/10/17

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Κοινότητα Λεμόνας, 18:00

Zentralkapelle Berlin & Windkraft Band

Μουσική

H μπάντα Zentralkapelle Berlin από τη Γερμανία και το σχήμα Windkraft Band από την Κύπρο, πραγματοποιούν μια πολιτιστική συνάντηση στη γλώσσα της μουσικής. Τα δύο σχήματα εμφανίστηκαν από κοινού στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 2015 και η συνεργασία τους επαναλήφθηκε στο Βερολίνο – και εκ νέου στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 2016. Φέτος για τρίτη φορά, οι δύο μπάντες θα ενθουσιάσουν το κοινό με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ήχους από τη γερμανική Blasmusik, γνωστές funk και pop μελωδίες, μέχρι latin και παραδοσιακούς ρυθμούς, σε μια προσπάθεια να φέρουν το κοινό εγγύτερα στον ήχο των πνευστών τους και στο πνεύμα του κοινού εγχειρήματος.

Είσοδος ελεύθερη 

______________________________________________________

Δευτέρα 2 – Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Αναχώρηση: Σπηλιά της Φάμπρικας 17:00

Remote Pafos – Rimini Protokoll

Θεατρικό δρώμενο

Οι Rimini Protokoll θεωρούνται ένα από τα σημαντικότερα και πρωτοπόρα σχήματα που επηρεάζουν τα τελευταία χρόνια τα ευρωπαϊκά θεατρικά πράγματα. Πρόκειται για τους Helgard Haug, Stefan Kaegi και Daniel Wetzel, οι οποίοι δουλεύουν μαζί από το 2002 αναπτύσσοντας συνεχώς νέες μορφές και μεθόδους του θεάτρου. Το 2017, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες συμπεριλαμβάνουν την Πάφο στις πρωτότυπες τους εξορμήσεις, πραγματοποιώντας μια διαδρομή-παράσταση στο κέντρο της πόλης για 50 άτομα κάθε φορά. Η διαδρομή συνοδεύεται από ένα ειδικό ηχητικό πεδίο για δρόμους, χώρους στάθμευσης, εκκλησίες και αυλές, αλλάζοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε και προσλαμβάνουμε την πόλη μας.

Στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Με την υποστήριξη και συνεργασία του Swiss Arts Council, Pro Helvetia, της Πρεσβείας της Eλβετίας στην Κύπρο και του Ινστιτούτου Goethe.

Χορηγός φιλοξενίας: Maispa Developers

Εισιτήρια: 10€

Δωρεάν μεταφορά θεατών από το τέλος της διαδρομής στο σημείο αναχώρησης

______________________________________________________

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Εγκαίνια: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, 19:00

16:00-19:00

Παλιά Ηλεκτρική

Επισκέπτες από την Αυστραλία

Έκθεση

Έκθεση ενός πολύπλευρου υλικού, που δημιουργήθηκε από αρχαιολόγους και καλλιτέχνες οι οποίοι δούλεψαν στις ανασκαφές των αποστολών του πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, φέρνοντας στην επιφάνεια το ελληνιστικό-ρωμαϊκό θέατρο της Νέας Πάφου. Το αρχαιότερο θέατρο της Κύπρου, το οποίο χρησιμοποιείτο ως χώρος παραστάσεων και άλλων θεαμάτων από το 300 π. Χ. μέχρι την τελική του καταστροφή (από σεισμούς) το 365 μ. Χ., στάθηκε η αφορμή για όσους δούλεψαν στις ανασκαφές να δημιουργήσουν μια μεγάλη συλλογή από αυθεντικά αντίγραφα, καλλιτεχνικά βιβλία και φωτογραφίες σπουδαίων Αυστραλιανών φωτογράφων, οι οποίοι άντλησαν έμπνευση από την παφιακή πολιτιστική κληρονομιά.

Την επιμέλεια έχουν η καθηγήτρια πανεπιστημίου Diana Wood Conroy και ο Dr. Craig Barker.

Είσοδος Ελεύθερη

______________________________________________________

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 19:30

La Boîte 67 (Λιμανάκι Κ. Πάφου)

Περι Πόλεως – Μπουάτ 1967 – 2017

Κοινωνική Συμμετοχή

Το Πρόγραμμα «Περί Πόλεως» του Πάφος 2017 κάνει στάση στη θρυλική Μπουάτ του Χαραλαμπίδη. Εκεί όπου άρχισαν όλα πριν από ακριβώς 50 χρόνια. Σε ένα εμπνευσμένο χώρο, την πιο μαγική και την πιο ταραγμένη δεκαετία του 20ου αιώνα, εκεί όπου η πρωτοπορία συναντούσε την Πάφο. Εκεί όπου η ζωγραφική, η ποίηση και το τραγούδι συνάντησαν τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις, τα νέα ρεύματα, τις πολιτικές συζητήσεις και τους ανήσυχους νέους της εποχής.

Το Πρόγραμμα «Περί Πόλεως» καταγράφει την ιστορία της Μπουάτ μέσα από τις αφηγήσεις του Ανδρέα και της Αθηνάς Χαραλαμπίδη και τις αναμνήσεις των πρώτων θαμώνων. Επιχειρεί να ανασυνθέσει το κλίμα της εποχής μέσα από φωτογραφίες και τραγούδια της εποχής. Αναβιώνει την ιστορία της Μπουάτ από το 1967 μέχρι σήμερα με προβολή βίντεο, συνεντεύξεις, προβολή φωτογραφιών και πρόγραμμα με τους μουσικούς που σημάδεψαν την Μπουάτ μέσα στο χρόνο. 

Παραγωγή βίντεο: Κωνσταντίνος Γένης

Επιμέλεια, συντονισμός: Ελίζα Χριστοφόρου

Είσοδος: Ελεύθερη

______________________________________________________

Τετάρτη 4 – Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

10:00-13:00 και 16:00-19:00

Εγκαίνια 4 Οκτωβρίου 18:00

Χάνι του Ιμπραήμ

Ποιανού είναι Αυτός ο Καραγκιόζης; – Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο του Καραγκιόζη

Έκθεση / Παραστάσεις/ Εργαστήρι

Ο Καραγκιόζης αποτελεί κεντρική φιγούρα του θεάτρου σκιών, όπως αυτό δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε κυρίως στην Τουρκία και την Ελλάδα, αποτελώντας σήμερα παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Στην έκθεση, στο Χάνι του Ιμπραήμ, παρουσιάζονται φιγούρες και σκηνικά φιλοτεχνημένα από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και καραγκιοζοπαίχτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες από τη συλλογή του Χριστόδουλου Α. Πάφιου.

_________

Πέμπτη 5, Κυριακή 8, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 10:30 -11:30

Μαθητές θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση και ν΄ ανακαλύπτουν τον κόσμο και τις περιπέτειες του αθάνατου Καραγκιόζη με τα παθήματα, τις ατυχίες, τα ευτράπελα και τις σπαρταριστές του ιστορίες σε ένα ενιαίο πρόγραμμα που επιμελείται ο Χριστόδουλος Πάφιος, εγγονός του θρυλικού κύπριου καραγκιοζοπαίχτη, Πάφιου.

_________

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 11:00 & 16:00

Το Θέατρο Σκιών Λένας Σπανού   παρουσιάζει το έργο “Ο Κολλητήρης Μαθητής”, βασισμένο σε κείμενο της  Ανδρούλλας Εμπεδοκλέους σε σκηνοθεσία Λένας Σπανού και με τους ηθοποιούς Πάμπο Χαραλάμπους και Λένα Σπανού.

_________

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 19:00

Ο Θοδωρής Κωστιδάκης παρουσιάζει το έργο “Ο Καραγκιόζης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας”, μια κλασική κωμωδία του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών για μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στην παράδοση αλλά και σε σύγχρονες επιρροές και αναφορές.

_________

 Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 17:00

Παιδιά μυούνται στο σχεδιασμό και την κατασκευή φιγούρων, ανακαλύπτοντας τα μυστικά του μπερντέ, μέσα από ένα εργαστήρι από τον Χριστόδουλο Πάφιο.
Για τις παραστάσεις και το εργαστήρι οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Απαραίτητη η κράτηση: 26932017.

Επιχειρηματικός Εταίρος: Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα

Είσοδος ελεύθερη

______________________________________________________

Παρασκευή 6, Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 20:00

Θερινό Αττικόν

Αφιέρωμα στον Ρωσικό Κινηματογράφο

Κινηματογράφος

Στο πλαίσιο του προγράμματος Cine Attikon και της Εβδομάδας Ρωσικού κινηματογράφου, προβάλλονται σε παγκόσμια πρώτη, τρεις κινηματογραφικές ταινίες από τη Ρωσία, με την παρουσία των διάσημων ηθοποιών Valentina Telichkina and Yuriy Nifontov και της σκηνοθέτιδος Karen Shakhnazarov, οι οποίοι θα συζητήσουν με το κοινό.

Τις προβολές συνδιοργανώνουν και στηρίζουν το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας, η Ρωσική Πρεσβεία στην Κύπρο, η Πρεσβεία της Κύπρου στη Ρωσία, ο Σύνδεσμος Φιλίας και Πολιτιστικών Σχέσεων με Ελλάδα και Κύπρο “FILIA”, ο Κυπρο-Ρωσικός σύνδεσμος Φιλίας.

Παραγωγή: “ΕLSE” Production
Στη ρωσική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους

Είσοδος ελεύθερη

_________

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 20:00

Η Εποχή των Πρώτων (2017, 140’)

Στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, ανάμεσα στην Σοβιετική Ένωση και την Αμερική τον Μάρτιο του 1965, επικρατούσε ένας σκληρός ανταγωνισμός για το ποιος θα κατάφερνε να περπατήσει πρώτος στο διάστημα. Κανένας κίνδυνος και κανένα τίμημα δεν είναι αρκετό σε αυτό τον αγώνα δρόμου, στον οποίο καλούνται να συμμετάσχουν ένας βετεράνος πολέμου και ένας οξύθυμος πιλότος, χωρίς να γνωρίζουν τι μπορεί να συμβεί …

Την ταινία παρουσιάζει ο Yuri Nifontov.

Στη ρωσική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους

Είσοδος ελεύθερη

 

_________

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 20:00

Anna Karenina – Η ιστορία του Vronsky (2017, 138’)

Υπάρχει άραγε μόνο μια αλήθεια στον έρωτα και στις επιλογές του καθενός;

Η Anna Karenina επέλεξε μια τελικά τραγική πορεία, εγκαταλείποντας την οικογένεια της και το γιο της Sergei για χάρη του κόμητα Vronsky. 30 χρόνια μετά οι ερωτικοί αντίζηλοι Sergei Karenin και Alexei Vronsky ανταμώνουν ανάμεσα στις μάχες του Ρωσο-Ιαπωνικού πολέμου, σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό της Μαντζουρίας και προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις που έψαχναν για χρόνια.

Την ταινία παρουσιάζει η Karen Shakhnazarov

Στη ρωσική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους

Είσοδος ελεύθερη

_________

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 20:00

To Mπολσόι (2017, 132’)

Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού από την επαρχία που ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα. Παρά τη δύσκολη πορεία και τα εμπόδια ,επιτυγχάνει τον στόχο της και γίνεται πρώτη μπαλαρίνα στο φημισμένο Θέατρο Bolshoi. Την ταινία παρουσιάζει η ηθοποιός Valentina Telichkina.

Στη ρωσική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους

Είσοδος ελεύθερη

______________________________________________________

 

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 16:00-18:00

Πολυχώρος Αττικόν

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 15:00

Γκαλερί Εν Πλω

Ikebana

Εικαστικά

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 έχει δημιουργήσει μια σειρά από σχέσεις και ανταλλαγές ανάμεσα στην Κύπρο και την Ιαπωνία, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται και δράσεις σχετικές με την τέχνη Ikebana.

Από την Κύπρο η Ουρανία Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του παραρτήματος της σχολής Sogetsu Ikebana Seihan και η εκπαιδεύτρια Λούλα Συλβέστρου, θα παρουσιάσουν στις 7 Οκτωβρίου στο Αττικόν, την ανθοδετική τέχνη Ikebana. Από την Ιαπωνία ο Riou Udagawa, 11ος διευθυντής της ιστορικής σχολής Ikebana Koryu Rion-kai, θα δημιουργήσει μια εφήμερη εγκατάσταση με τίτλο Συνέργεια. Η εγκατάσταση, που θα συνδέει τα φυτά με το χώρο με κλωστή, θα παρουσιαστεί στο κοινό στις 8 Οκτωβρίου στις 15:00 στην Γκαλερί Εν Πλω.

Με την υποστήριξη και συνεργασία του Πολιτιστικού οργανισμού EU – Japan Fest Japan Committee

Χορηγός Φιλοξενίας: Aquamare Beach Hotel & Spa

Είσοδος ελεύθερη

______________________________________________________

 

Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 17:00 (έναρξη)

Σημείο εκκίνησης: Οδός Ταλάτ Πασιά

Α-way

Χορός

Α -way: Πάντα υπάρχει ένας δρόμος (away) αρκεί να μπορεί ο νους να “δει” μακριά.

Α-way: Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να εγκαταλείπουμε το μέλλον στη τύχη του…

A-way , γιατί τα μόνα αδιέξοδα σε τούτη την ζωή είναι όσα αποδεχόμαστε ως τέτοια.

Μια παράσταση site specific στη γειτονιά του Μούτταλου με την υπογραφή του Αμφίδρομου Χοροθεάτρου.

Συντελεστές

Χορογραφία : Έλενα Χριστοδουλίδου

Χορεύουν: Ήβη Χατζηβασιλείου, Κρίστια Πιτσιλλίδου, Νικόλ Γιάννακα, Κωνσταντίνος Παπαμεθοδίου, Άδωνις Κυριακίδης.

Συνθέτες : Χάρης Σοφοκλέους, Σάββας Σάββα, Αντρέας Μουστούκης , Τάσος Στυλιανού, Γεώργιος Σταύρου.

Κοστούμια : Λάκης Γενεθλής

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Είσοδος ελεύθερη

  

Πληροφορίες: 2693 2017, www.pafos2017.eu

Εισιτήρια: www.soldouttickets.com.cy, So Easy Stores Παγκύπρια & Περίπτερο Time Out Πάφος)

Κατεβάστε όλο το πρόγραμμα του μήνα εδώ

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..