Αυτή τη βδομάδα, από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 22/5/17 - 28/5/17

Αυτή την βδομάδα, από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017:

18581706_1525944094123278_7563903009683066831_n

Τετάρτη 17 Μαίου 2017 ?Πλατεία Κέννεντυ, 19.00
ΤHE WALL 
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 και η Φωτογραφική Εταιρία Κύπρου (ΦΕΚ) – Τμήμα Πάφου έχουν καλέσει επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, από την Κύπρο και το εξωτερικό να καταγράψουν εικόνες του αστικού περιβάλλοντος της Κύπρου και της Ευρώπης και να το μεταφέρουν στο ευρύ κοινό μέσα από την δική τους οπτική και αντίληψη. Οι φωτογραφίες μεταμορφώνουν έναν αδιάφορο δημόσιο χώρο σε ένα καλλιτεχνικό σημείο αναφοράς, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την φιλοσοφία του ανοικτού μουσείου και κατ΄επέκταση του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017.

Είσοδος Ελεύθερη 
Facebook Event 


18671616_1525950504122637_5476698947112269299_o

Τρίτη 23 Μαΐου –  Πέμπτη 25 Ιουνίου 2017
?
Πλατεία Εκκλησίας Παναγίας Ευαγγελίστριας, Κάθηκα
Δευτέρα-Παρασκευή 15:30-19:00 / Σάββατο-Κυριακή 10:30 -19:00

ΔΡΑΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – Travelling playground
Δύο κοντέινερ έχουν μεταμορφωθεί σε παιχνιδότοπο και αρχίζουν το ταξίδι τους από τον Κάθηκα. Αντλώντας έμπνευση από τους διάφορους μύθους και τις ιστορίες σχετικές με τους δράκους της Ευρώπης, μια σειρά από διαδραστικά παιχνίδια (για παιδιά και μεγάλους) συνδυάζουν ψυχαγωγία και μάθηση παρουσιάζοντας συγγενείς θρύλους από την Κύπρο, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Δανία και τη Γερμανία. Εκτός από την ανάδειξη των ετεροτήτων που συνδιαμορφώνουν την λαϊκή κληρονομιά και παράδοση της Ευρώπης, το πρόγραμμα επιχειρεί να διερευνήσει τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες για την αποδοχή της διαφορετικότητας, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τις αλληλεπιδράσεις.
**Οι Δράκοι της Ευρώπης θα ταξιδέψουν ακολούθως στις κοινότητες Χλώρακας (Ιούνιος 2017) και Πέγειας (Ιούλιος 2017).

Eπιχειρηματικός Έταιρος: Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα
Είσοδος ελεύθερη 


Τετάρτη 24 Μαΐου
Πλατεία Δημαρχείου 20:30

2FB22650-020C-45B6-886E-32F360F9817F

OFFICINA ZOÉ 
Το σχήμα των Officina Zoé εμφανίσθηκε αρχές του 1990, μαζί με την αναβίωση της Pizzica-Pizzica, του πιο εντυπωσιακού αρχαίου ρυθμού και χορού στο Σαλέντο της Νότιας Ιταλίας. Έγινε γνωστό από τη συμμετοχή των μελών του σε ταινίες καθώς και τις μουσικές τους επενδύσεις, οι οποίες απέσπασαν πολλά βραβεία. Το σχήμα θεωρείται ο κυριότερος εκφραστής των αρχέγονων ρυθμών και χορών Pizzica και Tarantella, διευρύνοντας ωστόσο συνεχώς το ρεπερτόριο τους και παρουσιάζοντας το σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Donatello Pisanello (ακορντεόν, κιθάρα, μαντολίνο), Lamberto Probo (κρουστά, φωνή), Cinzia Marzo (φωνή, φλάουτα, κρουστά), Giorgio Doveri (βιολί, μαντολίνο), Silvia Gallone (κρουστά, φωνή), Luigi Panico (κιθάρα, φυσαρμόνικα).

Χορηγός: CYTAMOBILE VODAFONE
Χορηγός Φιλοξενίας: Royal Blue Hotel
Είσοδος ελεύθερη
Facebook Event 


Λόγω απρόβλεπτων αλλαγών στις αεροπορικές πτήσεις των καλλιτεχνών θα γίνουν οι εξής αλλαγές στο πρόγραμμα με τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια:

*1.Η ομάδα Orchestra Popolare Italiana θα εμφανιστεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στις 21:00 και όχι το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
**2. Η ομάδα Fawaz Baker Ensemble θα εμφανιστεί το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στις 20:00 και όχι την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

  1. Για τους θεατές που έχουν εξασφαλίσει τα εισιτήριά τους μπορούν να κρατήσουν τα ίδια εισιτήρια για την συγκεκριμένη μέρα είτε είναι η άλλη.
  2. Εαν κάποιος θεατής επιθυμεί την ακύρωση του εισιτηρίου παρακαλούμε όπως επικοινωνήσει με την εταιρεία Soldout Tickets στο 70007705 ή ηλεκτρονικά
    στο ticketing@soldoutticketbox.com για επιστροφή των χρημάτων τους.

mediterranean

Παρασκευή 26 Μαΐου –Σάββατο 27 Μαΐου –Κυριακή 28 Μαΐου 2017
Κάτω Βρύση Γεροσκήπου
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ
Μέσα από μια εορταστική σπουδή στις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου και των γειτονικών χωρών, αναδεικνύονται οι επιρροές των παραδόσεων και ο τρόπος με τον οποίο αυτές εκφράζονται μέσα από τη σύγχρονη μουσική. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις κοινές μουσικές εμπειρίες, όσες διατρέχουν τις μουσικές της Κύπρου αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη διαπολιτισμικού διαλόγου και την οικοδόμηση γεφυρωμάτων που υπογραμμίζουν τα κοινά τους γνωρίσματα. Το έργο απαρτίζεται από πέντε συναυλίες από την Ελλάδα, την Ιταλία, το Ισραήλ και την Ισπανία.
Η επιμέλεια είναι του Κυριάκου Καλαϊτζίδη.
Eπιχειρηματικός Έταιρος: Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα
Χορηγοί Φιλοξενίας: Aquamare & Kings Hotel

290x225_Popolare&Flamenco_ENG_

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, 20:00
Κάτω Βρύση Γεροσκήπου
 KYΠΡΙΑΚΟ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, 20:00
Μια συναυλία από τέσσερις ενεργούς και πολλά υποσχόμενους μουσικούς που εκπροσωπούν τη νέα γενιά της κυπριακής μουσικής. Σε αυτό το συναπάντημα ενώνονται οι προσωπικοί τρόποι μουσικής προσέγγισης, οι επιρροές και τα ιδιώματα που ακροβατούν ανάμεσα στην αραβική παράδοση, τη βυζαντινή ψαλτική τέχνη, την τζαζ και τη σουφική παράδοση, χρωματίζοντας με ευαισθησία και μουσικότητα πρωτότυπες, αλλά και παραδοσιακές συνθέσεις οι οποίες διαδέχονται η μια την άλλη σε πλήρη ισορροπία.
Γιάννης Κουτής (καλλιτεχνική επιμέλεια, ούτι, άταστη κιθάρα), Άλκης Αγαθοκλέους (νέυ), Νικόλας Τρύφωνος (κοντραμπάσο) , Ρόδος Παναγιώτου (κρουστά).

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, 21:00
Κάτω Βρύση Γεροσκήπου
ORCHESTRA POPOLARE ITALIAN
Η ορχήστρα αποτελείται από οργανοπαίχτες και μουσικά όργανα που χαρακτηρίζουν την ιταλική λαϊκή παράδοση, προσφέροντας στο κοινό μια συναρπαστική βραδιά τραγουδιού και χορού, μια παράσταση με καντάδες και χορούς που ανήκουν σε πολλές περιοχές της χερσονήσου, με ιδιαίτερη έμφαση στη ταραντέλλα και την πίτσικα από την Απουλία. Στο επίκεντρο ο Ambrogio Sparagna διευθύνει την ορχήστρα, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα μιας χαρούμενης ιταλικής φιέστας. Μια μουσική γιορτή, ένα μείγμα γοητείας και ενέργειας που απογειώνει και κατενθουσιάζει.
Ambrogio Sparagna (ακορντεόν, φωνή), Erasmo Treglia (violin, ιδόφωνα), Valentina Ferraiuolo (κρουστά), Raffaello Simeone (φλογέρες, φωνή), Clara Graziano (ακορντεόν, χορός)

Facebook Event 
Εισιτήρια 10€ για τις 2 παραστάσεις  ?
**Για τις 2 παραστάσεις – For both Performances 

 

290x225_Popolare&Flamenco_ENG_

Σαββατο 27 Μαϊου 2017, 20:00
Κάτω Βρύση Γεροσκήπου
FAWAZ BAKER ENSEMBLE,21:00

Tο Χαλέπι υπήρξε εμβληματικό σημείο αναφοράς και  σταυροδρόμι για μουσικές παραδόσεις, ιδιώματα και στοιχεία από το Βυζάντιο, τους Άραβες, τους Πέρσες, τους Αρμενίους και τους Οθωμανούς Τούρκους. Οι μουσικοί του σχήματος Fawaz Baker Εnsemble, χάρη στο ταλέντο και τις γνώσεις τους, κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν μέσα στο έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερο πολιτισμικό περιβάλλον του Χαλεπίου και να διαμορφώσουν ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα συνθέσεων από τη μυστικιστική παράδοση της Ανατολής σε μια νέα, πιο φρέσκια ανάγνωση. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι μουσικοί κατόρθωσαν να διαφύγουν στην Ευρώπη, όπου και ζουν μέχρι σήμερα.
Fawaz Baker (ούτι), Joudi Batri (φωνή), Mohamed Samir  (κανονάκι, νέι), Sameh Qatalan (βιολί), Σαμίρ αλ-Houmsi (τουμπερλέκι, φωνή ), και Muhanad Aljaramani (riq, φωνή).

Σαββατο 27 Μαϊου 2017, 21:00
Κάτω Βρύση Γεροσκήπου

OI ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΦΛΑΜΕΝΚΟ

Ο περκασιονίστας και συνθέτης Sergio Martinez παρουσιάζει μια βραδιά φλαμένκο που εμπνέεται απότη χιλιετή ανδαλουσιανή παράδοση η οποία συνδυάζει μουσική και χορό. Τέσσερις από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του είδους, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια παράσταση που διακρίνεται για την ευαισθησία, τη συγκινησιακή ένταση, την υψηλή δεξιοτεχνία, τις εξάρσεις του πάθους και τον έντονο παλμό. Οι μουσικοί συνδυάζουν τα αρχαιότερα στοιχεία από την οικεία τους μεσογειακή μουσικοχορευτική καλλιτεχνική έκφραση και τις πιο σύγχρονες μορφές της ερμηνείας και σύνθεσης. Paco Cruz (κιθάρα), Niko de los Reyes (χορός), Campos Muñoz (φωνή), Sergio Martínez (κρουστά/καλλιτεχνική διεύθυνση).

Facebook Event 
Εισιτήρια / Tickets : 10€ ?
**Για τις 2 παραστάσεις – For both Performances 
// Soeasy stores παγκύπρια / Περίπτερο Time Out Πάφος

Screen Shot 2017-05-22 at 21.51.25

Κυριακή  28 Μαΐου  20:00
? Κάτω Βρύση Γεροσκήπου
EΞΟΡΙΑ 

Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι μια μακρά και οδυνηρή σειρά από εξορίες. Στις μέρες μας, η πολύτροπη συνθήκη της εξορίας προβάλλει πιο επίκαιρη από ποτέ, τόσο στη ρεαλιστική, όσο και στην πνευματική και ψυχική διάστασή της. Ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης, συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Εν Χορδαίς», και ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς και ερευνητές στον χώρο των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου, με καταγωγή από προσφυγική οικογένεια από τον Πόντο και την Καππαδοκία, έχει ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα της εξορίας, αναμειγνύοντας γοητευτικά, με ευαισθησία και δεξιοτεχνία, την ανατολική και δυτική μουσική παράδοση. Κυριάκος Πετράς (βιολί), Κυριάκος Καλαϊτζίδης (ούτι, φωνή), Δρόσος Κουτσοκώστας (τραγούδι, λαούτο), Άλκης Ζοπόγλου (κανονάκι), Πέτρος Παπαγεωργίου (τουμπελέκι, μπεντίρ), KiyaTabassian(star), Γιώργος Κοκκινάκης (πιάνο), Λεωνίδας Παλάσκας (επιμέλεια ήχου).
Συμμετέχει η Ορχήστρα Κουμανδαρία σε διεύθυνση του Francis Guy.

Facebook Event 
Εισιτήρια / Tickets : 10€ ?
Αγορά Online εδώ // Soeasy stores παγκύπρια / Περίπτερο Time Out Πάφος


18402337_1518010804936342_5979051446897289322_o

Σάββατο 27 Μαΐου 2017
? Λεωφόρος Μακαρίου/Πλατεία Δημαρχείου 17:00
ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ  (ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ)
Η δράση περιλαμβάνει παρέλαση μαθητών των δημοτικών/νηπιαγωγείων με τη συνοδεία της μπάντας του Μουσικού Λυκείου στην λεωφόρο Μακαρίου.Οι μαθητές όλων των σχολείων της Πάφου θα πραγματοποιήσουν μια μεγάλη παρέλαση  στον κεντρικό δρόμο της πόλης κρατώντας σημαίες από όλες τις χώρες και σημαίες με το λογότυπο του Πάφος 2017. Η παρέλαση θα καταλήξει στην πλατεία Κέννεντυ όπου κάθε σχολείο θα παρουσιάσει και ένα τραγούδι της επιλογής του, το οποίο αντικατοπτρίζει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης μας. Ταυτόχρονα, στην πλατεία θα εκτίθενται τα έργα των μαθητών (καμβάδες, πανό), τα οποία υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης “Πώς ονειρεύομαι την πόλη μου”. 


1A9A433F-7DDD-40D3-8949-740246108DF0

Σάββατο 27 Μαΐου 2017
Πολυχώρος Αττικόν 19:00 – 22:00
 
CINE ATTIKON – ANIMASYROS (ΠΡΟΒΟΛΗ)
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 εγκαινιάζει το πρόγραμμα του Cine-Αttikon με μια σειρά προβολών ταινιών animation μικρού μήκους για παιδιά και ενήλικες από το αρχείο του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων που πραγματοποιείται από το 2008 στην Ερμούπολη της Σύρου. Το πρόγραμμα προβολών, που διοργανώνεται με τη συνεργασία του φεστιβάλ The Animattikon Project, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την βραβευμένη ταινία του Claude Baras “Ma vie en courgette” (“Εγώ, ο Κολοκυθάκης”). Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο μικτών τεχνικών animation με παιδιά του ιδρύματος Rise Correctional Counceling and Prevention.  Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα προβληθεί κατά τη διάρκεια του The Animattikon Project τον Οκτώβριο 2017 στον κινηματογράφο Αττικόν.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο  Animasyros #tour16_17 και έχει στόχο την ανάδειξη του καλλιτεχνικού περιεχομένου του Animasyros σε συνδυασμό με δράσεις άτυπης εκπαίδευσης. 

Είσοδος ελεύθερη
Χορηγός: McDonald’s
Facebook Event 

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..