Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 επισημοποιήσε ακόμη δύο συνεργασίες του στο πλαίσιο των δράσεων προβολής του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού με το Ραδιοφωνικό ‘Ιδρυμα Κύπρου και την διεξαγωγή και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Πολιτιστικού Βαρόμετρου από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ

Στην έδρα του Οργανισμού Πάφος2017, πραγματοποιήθηκε και οριστικοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 η επισύναψη συνεργασίας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις για την ευθύνη της διεξαγωγής της έρευνας του Πολιτιστικού Βαρόμετρου. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει πέρα από την έρευνα, την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της ανάληψης του ρόλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2017, στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Πάφου.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος2017, Δρ. Χρίστος Πατσαλλίδης χαιρέτησε την συνεργασία ευχαριστώντας το Πανεπιστήμιο Νεάπολις. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις όντας το Πανεπιστήμιο της πόλης μας συνέχισε, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάληψη του Πολιτιστικού Βαρομέτρου αφού πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο θα επιβεβαιώσει κατα πόσον οι στόχοι της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας επιτεύχθηκαν τόσο στην ενεργοποιήση των πολιτών, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον θεσμό αυτό αλλά και την αλλαγή της νοοτροπίας.

Τόνισε και παρότρυνε επίσης την συμμετοχή των φοιτητών τόσο σε εθελοντικό επίπεδο αλλά και την ευκαιρία που τους δίνεται για την δυνατότητα πρακτικής άσκησης στον Οργανισμό Πάφος2017.

O Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις κ.Γιώργος Λεπτός ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο ως το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης και επαρχίας της Πάφου συμμετέχει ενεργά στον θεσμό από την περίοδο της υποψηφιότητας της Πάφου και παραμένει συνοδοιπόρος του θεσμού με την ανάληψη αυτής της συμφωνίας. Συμπλήρωσε επίσης την πολυεπίπεδη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στην διοργάνωση από κοινού με τον Οργανισμό εκδηλώσεων αλλά και την συμμετοχή των φοιτητών του.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Νεάπολις παρευρέθηκαν οι Γιώργος Λεπτός, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Μολέσκης, Διευθυντής Οικονομικών και Διοίκησης Πανεπιστημίου, Ανδρέας Χαραλάμπους, Διευθυντής Πανεπιστημιούπολης, Γιώργος Γεωργής, Διευθυντής Προγράμματος Ιστορίας, Σόλωνας Ξενόπουλος, Κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών και ο Κώστας Τσαγκαρίδης, Λέκτορας Σχολής Επιστημών Υγείας.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ

Με δεδομένο ότι ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αποτελεί την κορυφαία Ευρωπαική πολιτιστική διοργάνωση του τόπου μας, ο Οργανισμός – Πάφος2017 και το Ραδιοφωνικό ‘Ιδρυμα Κύπρου υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016. Στη βάση αμοιβαίας βούλησης για την παρουσίαση και προώθηση ενός υψηλού επιπέδου πολιτιστικού προιόντος στο ευρωπαικό και διεθνές κοινό έκλεισε η συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων.

Τον Οργανισμό – Πάφος2017 εκπροσώπησαν ο Δρ Χρίστος Πατσαλίδης – Πρόεδρος του Οργανισμού, ο κ.Ανδρέας Χατζηθωμάς μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού κ.Μαρίνα Βρυωνίδου. Το Ραδιοφωνικό ‘Ιδρυμα Κύπρου εκπροσώπησαν ο κ.Τάσος Τρυφωνίδης, Πρόεδρος του Δ.Σ του ΡΙΚ και ο κ.Κώστας Νικολαίδης Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΡΙΚ.

 

Φωτογραφίες από foto LARKO, Πάφος

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..