Γίνε Εθελοντής

Καθώς το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πάφος2017 ξεδιπλώνεται στην πορεία προς το 2017 ολοένα και περισσότερο γίνεται έντονη η ανάγκη της εμπλοκής των πολιτών. Ουδείς περισσεύει. Ανεξάρτητα από φύλλο, ηλικία, εθνική καταγωγή, επάγγελμα ας ενώσουμε ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις μας και να κάνουμε το 2017 ιστορικό για την Πάφο μας.

Υπάρχει μια θέση για τον καθένα. Έχουμε οργανώσει Ομάδες όπου κανείς μπορεί να ξεδιπλώσει και να πολλαπλασιάσει τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά του προσφέροντας ταυτόχρονα στο έργο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης που επάξια θα φέρουμε σε πέρας.

Αν θέλεις να προσφέρεις, διαθέτοντας τον χρόνο και τις δεξιότητές σου και συμβάλλοντας στο σημαντικό έργο της πόλης μας, διάλεξε την Ομάδα που προτιμάς και επικοινώνησε με τον Συντονιστή του Προγράμματος Εθελοντών στο s.papageorgiou@pafos2017.eu ή στο 26955 170

Ωφελήματα

Οι εθελοντές θα πάρουν το Ημερολόγιο Εθελοντή – Πάφος2017 όπου θα σημειώνουν την εργασία που πρόσφεραν στον Οργανισμό. Με την ολοκλήρωση της δράσης, η σφραγίδα του Πάφος2017 θα πιστοποιεί επίσημα τη συνεισφορά τους.

Οι εθελοντές που συμβάλλουν σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις θα δικαιούνται ελεύθερη είσοδο ή δωρεάν εισιτήρια σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα θέσεων.

Όλοι οι εθελοντές θα πάρουν το Πιστοποιητικό του Πάφος2017 που θα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή τους.

1.Ομάδα Εκδηλώσεων και Παραγωγής

Υποστήριξη, οργάνωση και στήσιμο εκδηλώσεων, κατασκευές, παρασκηνιακή στήριξη. Όλες οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται οργανωμένα και πειθαρχημένα, με ασφάλεια και ακρίβεια. Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν σε τεχνικές θεάτρου, μουσικών παραγωγών, και θα μάθουν όλα όσα χρειάζονται για την προετοιμασία μιας καλλιτεχνικής – πολιτιστικής εκδήλωσης αποκτώντας και τις ανάλογες δεξιότητες και εμπειρίες.

Επικεφαλής: Γιώργος Λάζογλου

2. Ομάδα Εποκοινωνίας και Προβολής
Στόχος της Ομάδας είναι η προβολή τόσο του οράματος όσο και του καλλιτεχνικού προγράμματος του Πάφος2017. Διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σχεδιασμός και κατανομή διαφημιστικού υλικού. Επικοινωνιακή στήριξη των εκδηλώσεων και δράσεων. Σύνταξη και μετάφραση κειμένων, σχεδιασμός και αποστολή διαφημιστικού και άλλου υλικού. Εάν είσαι άτομο που έχει ή θέλει να αποκτήσει πείρα σε θέματα προώθησης και επικοινωνίας, είσαι πολύ καλός χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – Facebook, Twitter, Instagram, Blog, Mail chimp – ή χειρίζεσαι καλά τον γραπτό λόγο, σχεδιάζεις, μεταφράζεις, ξέρεις να διαχειρίζεσαι υλικό σε ηλεκτρονική μορφή και θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πλαίσιο προβολής μιας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έλα στην ομάδα μας!

Επικεφαλής: Αναστάζια Αναστασίου & Ανθή Ευαγγέλου

3. Ομάδα Διαχείρισης και Πολιτιστικού Βαρόμετρου
Βοήθεια και στήριξη σε θέματα οργάνωσης, διαχείρισης και τεκμηρίωσης των έργων και προγραμμάτων του Πάφος2017. Συμμετοχή στη διεξαγωγή του «Πολιτιστικού Βαρομέτρου», που είναι η στατιστική έρευνα για την αξιολόγηση της ΠΠΕ – Πάφος2017. Οι εθελοντές αυτής της Ομάδας θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα ταξινόμησης, αρχειοθέτησης και καταγραφής πληροφοριών. Οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμες σε μελλοντική επαγγελματική εξέλιξή τους.

Επικεφαλείς: Σωτηρούλα Κόνικκου & Κωνσταντίνος Τσαγγαρίδης (Πανεπιστήμιο Νεάπολις)

4. Ομάδα Φιλοξενίας
Καλωσόρισμα και συνοδεία καλλιτεχνών και προσκεκλημένων στις εκδηλώσεις. Ταξιθέτηση, ενημέρωση και καθοδήγηση του κοινού. Επικοινωνία σε διάφορες γλώσσες, δημόσιες σχέσεις. Οι εθελοντές αυτής της Ομάδας είναι το πρόσωπο του Πάφος2017. Θα πρέπει να μεταφέρουν τον ενθουσιασμό και την ποιότητα της αποστολής της ΠΠΕ με αμεσότητα και φιλικότητα. Έτσι θα αποκτήσουν γνώσεις δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας βιώνοντας την εμπειρία της μεγαλύτερης πολιτιστικής διοργάνωσης του κόσμου.

Επικεφαλής: Γαλάτεια Γεωργίου

5. Ομάδα Άμεσησ Δράσης
Συμπλήρωση των υπόλοιπων Ομάδων όταν απαιτηθεί, δημιουργία πιο εξειδικευμένων Ομάδων ανάλογα με τις γνώσεις και τις ανάγκες. Διαχείριση πλήθους, πρώτες βοήθειες και ασφάλεια. Οι εθελοντές αυτής της Ομάδας είναι οι ακούραστοι, πανταχού παρόντες και εγγυητές της καλής λειτουργίας του Πάφος2017. Η πιστοποίηση της προσφοράς τους από τον Οργανισμό θα τους ανοίξει ανάλογους δρόμους.

Επικεφαλής: Στέλιος Παπαγεωργίου

6. Ομάδες Προγράμματος Κοινωνικής Συμμετοχής
Ευέλικτες και εξειδικευμένες ομάδες εθελοντών θα πλαισιώσουν το Πρόγραμμα Κοινωνικής Συμμετοχής σε ένα ευρύ φάσμα εικαστικών, λογοτεχνικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων. Λαϊκές αγορές, pop-up εκδηλώσεις, δενδροφυτεύσεις, ζωγραφική και χορός δρόμου, κάθε λογής δρώμενα τέχνης και πολιτισμού, με προεξάρχοντα τον ενθουσιασμό της νεολαίας. Οι εθελοντές αυτών των Ομάδων θα στήσουν το νεανικό, ζωντανό μέρος του προγράμματος του Πάφος2017. Η γοητευτική πολυμορφία του προγράμματος αυτού θα τους προσφέρει πολλαπλές ενδιαφέρουσες εμπειρίες και νέες δεξιότητες.