Διασχολικές Δράσεις & Εκδηλώσεις για την Πολιτιστική Πρωτέουσα της Ευρώπης Πάφος2017

Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 στοχεύει στην παρουσίαση δράσεων που μπορούν να αναπτυχθούν στα σχολεία της Πάφου, με σκοπό την εμπλοκή των μαθητών της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης σε ένα παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ανοικτού Εργοστάσιου Πολιτισμού της ΠΠΕ – Πάφος 2017.
Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής συμμετοχής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017 και με βάση των πρότυπων που θέτει η ΕΕ για τους στόχους του θεσμού, προβλέπεται η προετοιμασία αλλά και η εμπλοκή των μαθητών τόσο της Δημοτικής όσο και της Μέσης Εκπαίδευσης, μέσω συγκεκριμένων προτάσεων τις οποίες καλούνται να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΠΠΕ Πάφος 2017.
Για τον σκοπό αυτό το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού παραχώρησε στον Οργανισμό 5 εκπαιδευτικούς (δύο από τη Μέση και τρεις από τη Δημοτική) οι οποίοι αποτελούν τους συνδέσμους ανάμεσα στα σχολεία και στον Οργανισμό με στόχο την ενημέρωση, την ανάπτυξη και τον συντονισμό των δράσεων.
Το Πάφος2017 πρόγραμμα «ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» ξεκίνησε το 2014, όπου ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης της Πάφου για το πρόγραμμα του Πάφος2017 και τις σχολικές δράσεις, μέσω ενημερωτικών παρουσιάσεων και ειδικό Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικών που εκδόθηκε από τον Οργανισμό.
Από το σχολικό έτος 2015-2016 διεξάγεται διαδραστικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της ΠΠΕ Πάφος2017 στις 4ες και 5ες τάξεις των Δημοτικών σχολείων της Πάφου, και προωθείται η δημιουργία συντονισμένων δράσεων στα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης. Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί καθοδηγούν και συντονίζουν τις δράσεις που σκοπεύει το κάθε σχολείο να αναπτύξει και ενθαρρύνουν συνεργασίες που θα ενώσουν σχολεία σε πιο μεγάλες και εντυπωσιακές δράσεις και εκδηλώσεις για το 2017.
Η εμπλοκή των μαθητών στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 θεωρείται πολύ σημαντική με δεδομένο πως αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση του θεσμού, αφού οι νέοι θα αποτελέσουν την αυριανή ευρωπαϊκή κοινωνία.
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΠΑΦΟΣ2017

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: schools@pafos2017.eu

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
Φοίβος Τρύφωνος – 99531897 / Ντία Γερμανού – 99435150 / Μαρία Χατζησοφοκλέους – 99477621

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
Ελίζα Χριστοφόρου – 96375185
Μαρίνα Αριστοδήμου – 99647987