Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργία έργων τέχνης σε δημόσιους χώρους

Στο πλαίσιο του Προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος2017 εντάσσεται μια δράση του Ανοιχτού Εργοστασίου Πολιτισμού στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν καλλιτέχνες οι οποίοι θα πρέπει να αναπτύξουν ένα κοινό τρόπο έκφρασης με στόχο τη δημιουργία έργων τέχνης σε δημόσιους χώρους.

Νέοι καλλιτέχνες και δημιουργοί καλούνται να προτείνουν καινοτόμες τεχνοτροπίες, να συζητήσουν αλλά και να ανταλλάξουν ιδέες και σκέψεις, με τελικό στόχο τη δημιουργία έργων στην Πάφο. Συνολικά δέκα (10) επιλεγμένοι καλλιτέχνες, δύο (2) από την Κύπρο και οκτώ (8) από το εξωτερικό θα σχηματίσουν ομάδες των δύο (2) ατόμων έκαστη και θα δουλέψουν αρχικά από απόσταση. Οι καλλιτέχνες, που θα έχουν διαφορετική καταγωγή και αναμφίβολα διαφορετικά βιώματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ίσως το μόνο κοινό τους στοιχείο, τη γλώσσα των εικαστικών τεχνών ώστε να καταφέρουν να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν για την ολοκλήρωση των έργων.

Νέοι καλλιτέχνες που ζουν σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν και να καλλιεργήσουν τρόπους διασύνδεσης και ανταλλαγής, αλλά και ανακαλύψουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας σε ατομικά αλλά και συλλογικά ζητήματα που τους απασχολούν.

Δημιουργοί που ασχολούνται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τα νέα μέσα, τις εγκαταστάσεις και την αρχιτεκτονική, ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν δυναμικά παρουσιάζοντας μία πρόταση συνεργασίας με άλλους καλλιτέχνες.
Το αποτελέσματα των συνεργασιών αυτών, θα είναι τα έργα που θα παρουσιαστούν σε μια κοινή έκθεση μόλις το πρόγραμμα ολοκληρωθεί το 2017, ενώ τα έργα θα παραμείνουν σε δημόσιους χώρους και μετά τη διάρκεια της έκθεσης.
Σε κάθε συμμετέχοντα θα προσφερθεί αποζημίωση ύψους 1000 Ευρώ για την περίοδο προετοιμασίας και παραγωγής των έργων. Θα προσφερθεί επίσης τεχνική υποστήριξη κατά την περίοδο της κατασκευής των έργων, καθώς και βοήθεια στην επιμέλεια κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης. Επιπρόσθετα, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα προσφέρεται διαμονή και ημιδιατροφή σε όλους τους καλλιτέχνες.

Η τελική φάση του προγράμματος θα διαρκέσει 15 μέρες και θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2017 σε καθορισμένο χώρο στην Πάφο.
Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε όπως μέχρι και τις 30 Απριλίου 2016 μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα με θέμα – arTwins residency programme, στη  διεύθυνση y.sakellis@pafos2017.info , – επισυνάπτοντας και τα ακόλουθα:

  1. Ένα σύντομο βιογραφικό στην αγγλική γλώσσα.
  2. Δείγμα της δουλειάς σας, αλλά όχι περισσότερα από 5 έργα.

Η επιλογή των καλλιτεχνών και η δημιουργία ομάδων θα γίνει από επιτροπή του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουνίου 2016.

Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση ή στο τηλέφωνο 26 93 20 17.

Logo_footer   
     © 2016 - Web Design & SEO by Fidelity Technology Solutions
     Pafos2017 Official Photographer foto LARKO

Follow our Journey..